Erdogans un Saūda Arābijas karalis apsprieduši žurnālista Hašogi pazušanu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans
Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans Foto: Reuters/ScanPix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans un Saūda Arābijas karalis Salmans svētdien telefonsarunā pirmoreiz apsprieduši Saūda Arābijas žurnālista un disidenta Džamala Hašogi pazušanu, ziņo mediji.

Erdogans telefonsarunā uzsvēris kopīgās darba grupas nozīmīgu šīs lietas izmeklēšanā, atsaucoties uz avotu prezidenta birojā, vēsta ziņu aģentūra "Anadolu".

Saūda Arābijas līderis savukārt izteicis pateicību Erdoganam par ierosinājumu izveidot šādu grupu, ziņoja Saūda Arābijas ziņu aģentūra SPA. Karalis arī norādījis, ka nekas nemazināšot abu valstu attiecību spēku.

Hašogi - viens no redzamākajiem Saūda Arābijas karaļa Salmana un viņa dēla Mohammeda bin Salmana kritiķiem - pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2.oktobrī. Turcijas amatpersonas izteikušas aizdomas, ka viņš ir noslepkavots konsulātā.

Saūda Arābija kategoriski noliedz apsūdzības par saistību ar žurnālista pazušanu un apgalvo, ka Hašogi izgājis no konsulāta un tikai pēc tam pazudis.

Lielbritānija, Francija un Vācija svētdien nāca klajā ar kopīgu paziņojumu, kurā pieprasīja uzticamu izmeklēšanu Hašogi pazušanas lietā.

ASV prezidents Donalds Tramps savukārt brīdinājis, ka gadījumā, ja apstiprināsies Saūda Arābijas vaina Hašogi pazušanā, Vašingtona pret Rijādu vērsīs "bargu sodu".

Reaģējot uz to, Saūda Arābija svētdien solīja atbildēt uz "jebkuru rīcību", kas tiktu vērsta pret to saistībā ar žurnālista pazušanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu