Ieteikumi, kā piemājas teritorijā radīt īstu Helovīna gaisotni

Helovīns tuvojas
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Tuvojas Helovīns jeb Visu svēto dienas priekšvakars, kas tiek atzīmēts 31. oktobrī. Šajā maģiskajā vakarā daļa cilvēku, lielākoties bērni, pārģērbjas par dažādiem baisiem tēliem, lai dotos pie tuvākiem un tālākiem kaimiņiem piepildīt savas saldumu turzas. Lūk, daži  ieteikumi, kas palīdzēs šo vakaru padarīt jautri baisāku ne vien saviem bērniem, bet arī tiem ciemiņiem, kas lūkos pēc saldumiem tavā sētā.

Radi iespaidu, ka māja ir pamesta

Tipisks Helovīna dekors, protams, ir ķirbis. Bet, ja vēlies radīt spokainu iespaidu par savu dzīvesvietu, izvēlies vēl citus piemājas dekorēšanas elementus - ko tādu, kas liks teritorijai izskatīties nevīžīgi. Radot neizteiksmīgu un pamestu iespaidu, atnākušie viesi būs pārsteigti, kad, pieklauvējot pie necilajām durvīm, tomēr saņems kārumus. Izsvaidi mājas priekšā nedaudz lapu, zarus un, piemēram, balti krāsotus ķirbjus ar negantu sejas izteiksmi.

Foto: Unsplash

Laikus izkaltē dažādus augus un dārzeņus

Rudens ir pateicīgs laiks, lai daļu novāktās ražas izmantotu Helovīna dekorācijām. Lieti noderēs gan nedaudz sakaltuši un iepuvuši dārzeņi, gan nokaltuši vīnogulāji, saulespuķes vai kādi citi savu laiku nokalpojuši dārza augi. Novietojot šos necilos rotājumus durvju priekšā un apsmidzinot tos ar kādu zelta, sudraba spīdumu, tiks radīta attiecīgā vakara noskaņa.

Foto: Unsplash

Padomā par sēdvietu zonu

Elegantu, taču spokainu vietu, kur patērzēt ar atnākušajiem ciemiņiem, palīdzēs radīt sēdvietu zonas ierīkošana. Skatoties uz šā brīža laika apstākļiem, šķiet, pasēdēšana ārpus mājas vēl būs mierīgi realizējama. Sākot ar pasaku vidi, beidzot ar ko pavisam baisu. Ļaujieties iztēlei!

Foto: Unsplash

Izmanto gotikas elementus

Lai radītu noslēpumainu un baisu vidi, būtu vērts padomāt par gotikas stila ienešanu savā pagalmā. Piemēram, dārza preču veikalos nopērkamas gotiskas arkas, pie kurām var novietot vairākas nedaudz nobružātas spēļu dzīvnieku mantas, radot kapsētas iespaidu.

Foto: Unsplash

Piešķir teritorijā esošajiem objektiem citu izskatu

Ierastā dārza strūklaka, pastkastīte, basketbola grozs, suņu būda vai kāds cits piemājas teritorijā sastopams objekts var iegūt citu izskatu, ja to papildina ar spokainām detaļām. Baisu iespaidu radīs pašu gatavota vai speciālos veikalos nopērkama goblina, troļļa vai skeleta novietošana kādā no objektiem, atsedzot tikai daļu no tā ķermeņa. Lai arī kādi dekorēšanas triki tiktu izmantoti, būtiski atcerēties sevi bērnībā un padomāt, kas radījis baisas sajūtas tieši tev.

Raksts tapis sadarbībā ar City24.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu