“Ir Ok, ja dažreiz nav Ok!”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Bērnu slimnīcas fonda pirms pusgada izveidotais Pusaudžu resursu centrs (PRC) sāk sociālu kampaņu “Ir Ok, ja dažreiz nav Ok!” ar mērķi laikus sniegt pusaudžiem nepieciešamo palīdzību. Tieši stigma, kas saistīta ar garīgo veselību, ir iemesls, kāpēc jaunieši un viņu vecāki laikus nevēršas pēc palīdzības.

Pēc Pasaules veselības organizācijas datiem, aptuveni 20% jauniešu saskaras ar garīgās veselības problēmām.

Eiropā 40% hronisko saslimšanu ir saistītas ar garīgās veselības problēmām. Lielākā daļa garīgās veselības problēmu aizsākas tieši jauniešu vecuma posmā.

Šā gada aprīlī darbu sāka Pusaudžu resursu centrs (PRC), ko ir izveidojis Bērnu slimnīcas fonds kopā ar nozares speciālistiem Latvijā un kura ietvaros tiek realizēta pirmā profilakses tipa ambulatorā atbalsta programma pusaudžiem, kuriem konstatēta atkarību izraisošu vielu kaitējoši pārmērīga lietošana vai atkarīgas uzvedības traucējumi. Pateicoties LR Labklājības ministrijas finansiālam atbalstam, pirmajā pusgadā programmas ietvaros atbalstu ir saņēmuši jau vairāk nekā 40 jaunieši.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu