Brigmanis: Latvijas Zemnieku savienība pastāvēs mūžam (12)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Augusts Brigmanis
Augusts Brigmanis Foto: Edijs Pālens/LETA

"Latvijas Zemnieku savienība (LZS) ir pārdzīvojusi dažādus laikus. Šāda partija, kas ir pārdzīvojusi ko tādu, būs mūžam. Par to man nav ne mazāko šaubu," tā šovakar Latvijas Televīzijas raidījumā 1:1 teica LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. 

Vaicāts par partijas sliktajiem rezultātiem 13.Saeimas vēlēšanās, Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, kuru vēlētāji atstājuši uzreiz aiz svītras iekļūšanai parlamentā, kā vienu no iemesliem minēja nepietiekami izmantoto "Lemberga faktoru". 

Brigmanis bilda, ka ZZS neprata izmantot Lemberga kā tautsaimnieka skatījumu un ielikt šo redzējumu priekšvēlēšanu kampaņā. Tāpat partijas sliktie rezultāti skaidrojami ar partijas pārstāvju nespēju sabiedrībai nodot vēstījumu par paveikto, piemēram, veikto reformu nozīmību.

"Atsevišķi [ZZS] deputāti [priekšvēlēšanu laikā] savu darbu nemācēja izskaidrot, par sevi varu pateikt to pašu. Valdības darbs neatstāja uz vēlētāju paliekošu iespaidu," teica LZS priekšsēdētājs.

Brigmanis secināja, ka šajās vēlēšanās ZZS ir izdevies saglabāt "savu pamatvēlētāju", taču tā nav pratusi uzrunāt "svārstīgo elektorāta daļu". 

Kā vēstīts, pēc vēlēšanām Brigmanis lūdza LZS valdes uzticības balsojumu, ko arī izturēja. 

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu