Autošovs, kas nav kā citi, jeb Grand Basel Šveicē (1)

Ingars Tenis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Grand Basel autošovs
Grand Basel autošovs Foto: EPA/Scanpix

Cilvēki, kas regulāri apmeklē automobiļu izstādes ārpus Latvijas, saka, ka uz Ženēvu vismaz kādu reizi ir jāaizbrauc, jo šajā šovā, kā jau Šveicē, pulcējas īpaši maksātspējīga publika, tādēļ arī ekspozīcijā starp sērijveida automobiļiem ir vairāk pērļu nekā citviet.

Vēl vairāk autobūves pērļu tagad iecerējuši publikai izrādīt kādas pilnīgi jaunas izstādes organizētāji. Tā nodēvēta par Grand Basel un septembra pirmajā pusē norisinājās Šveices pilsētā Bāzelē. Šīs izstādes organizētāju galvenā iecere ir vienuviet sapulcēt automobiļus ļoti plašam, bet tai pašā laikā arī galvenokārt par auto vēsturi ieinteresētu cilvēku lokam. Tādēļ šajā izstādē redzami auto no pagātnes, tagadnes un nākotnes, kā arī no ikdienas un autosporta. Taču pamatā tie ir augstvērtīgi restaurēti, līdz jaunas mašīnas stāvoklim nostrādāti un nopulēti spēkrati no iepriekšējiem gadu desmitiem. To aicinām novērtēt mūsu fotostāstā.

Starp citu, Grand Basel automobiļu izstādei ir visnotaļ neparasta organizēšanas koncepcija. Proti, tā nenotiks tikai Bāzelē, 2019.gada februāra nogalē izstāde viesosies ar Maiami, Floridas štatā (ASV), bet pagaidām nenoteiktos datumos plānots viesoties arī Honkongā.

Fotostāsts: Cīrihes autoparks

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu