Robežsargu prēmēšanai vēlas € 207 000 (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Valdība nākamnedēļ lems, vai atļaut Iekšlietu ministrijai (IeM) pārdalīt 207 000 eiro robežsargu prēmēšanai.

Iekšlietu ministrija norāda, ka 2018.gadā veidojusies finanšu līdzekļu ekonomija budžeta programmā "Valsts robežsardzes darbība".

IeM šādu līdzekļu pārdali pamato ar Valsts robežsardzes darbības rezultātiem. Šogad robežsardzes amatpersonas konstatēja 150 akcīzes preču nelikumīgas pārvietošanas gadījumus. Lielākā daļa no atklātajām kontrabandas precēm bija tabakas izstrādājumi. Kopumā robežsardze patstāvīgi vai sadarbībā ar citām tiesību aizsardzības iestādēm izņēma 51 059 970 dažādu marku cigaretes, 2148 litrus degvielas un naftas produktu, kā arī 421 litrus alkoholisko dzērienu.

IeM ieskatā, šī statistika liecina, ka robežsardzes veiktie pasākumi ir pozitīvi ietekmējuši ēnu ekonomikas apkarošanas plānošanu, organizēšanu un īstenošanu.

Papildus Valsts robežsardzes amatpersonas aktīvi ir iesaistījušās nelikumīgas nodarbinātības apkarošanā, kas ir neatņemama ēnu ekonomikas veicinošā sastāvdaļa, norāda ministrijā. 2018. gada astoņos mēnešos Valsts robežsardzes amatpersonas ir konstatējušas 211 pārkāpumu attiecībā uz ārzemnieka nodarbinātību, kā arī 31 pārkāpumu attiecībā uz darba devēju, kas ir nelikumīgi nodarbinājis ārzemnieku.

Lai motivētu amatpersonas turpmāk veikt pasākumus, kas saistīti ar ēnu ekonomikas apkarošanu, Valsts robežsardze 2017.gadā izmaksāja prēmijas 310 amatpersonām. Šogad prēmējamo amatpersonu skaits varētu būt līdzīgs.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu