Talibu uzbrukumā Afganistānā ievainots ASV ģenerālis

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zumapress/Scanpix

Pagājušajā nedēļā notikušajā talibu uzbrukumā augsta līmeņa drošības sanāksmes dalībniekiem Afganistānas Kandahāras provincē tika ievainots ASV armijas brigādes ģenerālis Džefrijs Smailijs, pirmdien apstiprinājis armijas preses pārstāvis.

Laikraksts "The Washington Post" svētdien ziņoja, ka Smailijs ceturtdien notikušajā uzbrukumā guva vismaz vienu šautu brūci.

Uzbrucējs Afganistānas drošības spēku uniformā sanāksmes beigās atklāja uguni pret militārpersonām, kuru vidū bija arī Afganistānā dislocēto NATO spēku komandieris ASV ģenerālis Skots Millers un Kandahāras policijas priekšnieks ģenerālis Abduls Raziks.

Raziks uzbrukumā tika nogalināts. Bojā gāja arī Kandahāras izlūkdienesta vadītājs Abduks Momins Husains Hels un valsts televīzijas operators.

ASV pulkvedis Deivids Batlers sākotnēji tviterī apstiprināja, ka uzbrukumā ievainoti trīs amerikāņi - militārpersona, privātas apsardzes kompānijas apsargs un civilpersona. Vēlāk Batlers apstiprināja, ka ievainotā militārpersona ir Smailijs.

Uzbrukumā tika ievainoti arī vairāki Afganistānas drošības spēku locekļi.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmās talibi, kuri paziņoja, ka uzbrukuma mērķis bija Raziks un Millers.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu