Sorosa fonds nosoda "naidīgo retoriku" ASV politikā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV miljardiera Džordža Sorosa fonds otrdien nosodījis "naidīgo retoriku", kas dominē ASV politikā un citās valstīs un vairo ekstrēmismu un vardarbību.

"Naida politika, kas tagad dominē mūsu diskursā ASV un daudzās citās valstīs visā pasaulē, vairo ekstrēmismu un vardarbību. (..) Šajā baiļu, melu un augošā autoritārisma klimatā  sava viedokļa paušana vien var izraisīt nāves draudus," teikts Ņujorkā bāzētā Atvērtās sabiedrības fonda (OSF) paziņojumā.

Fonds ar šādu paziņojumu nācis klajā pēc tam, kad pie Sorosa mājām ASV Ņujorkas štatā pastkastē tika atrasts aizdomīgs sainis.

"Rezidences darbinieks atvēra sūtījumu, atklājot šķietamu sprāgstvielu" un izsauca policiju, norādīts Bedfordas policijas paziņojumā.

Kāds policists laikrakstam "The New York Times" pavēstīja, ka drošības spēki aizdomīgo saini uzspridzinājuši.

Policija ziņo, ka sākta plaša izmeklēšana un lieta nodota Federālajam Izmeklēšanas birojam (FIB).

Soross kļuvis par mērķi galēji labējo verbāliem uzbrukumiem ASV un Ungārijā.

ASV prezidents Donalds Tramps iepriekš šomēnes pauda pārliecību, ka protestētāji, kas Vašingtonā skaļi pauda neapmierinātību par viņa izraudzīto Augstākās tiesas kandidātu Bretu Kaveno, ir "apmaksāti profesionāļi", kurus finansējis Soross.

Savukārt pavisam nesen republikāņu kongresmenis Metjū Geics tviterī pauda viedokli, ka Soross, visticamāk, maksā Centrālamerikas sievietēm un bērniem, lai tie pievienojas nelegālo imigrantu kolonnai, kas šobrīd caur Meksiku virzās uz ASV dienvidu robežu.

Sorosa fonds noraidīja apgalvojumus, ka tas finansētu "migrantu karavānu", un Geics vēlāk atkāpās no saviem izteikumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu