Gobzems uzņēmējiem solījis iztikt bez pēkšņām izmaiņām (15)

Kur tad solītās pārmaiņas?
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"KPV LV" politiķis Aldis Gobzems
"KPV LV" politiķis Aldis Gobzems Foto: Paula Čurkste/LETA

Partijas "KPV LV" ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems izprot, ka uzņēmējiem ir svarīga prognozējamība, tāpēc nekādas straujas, asas un pēkšņas izmaiņas nebūšot, piektdien pēc tikšanās ar Gobzemu sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektore Līga Meņģelsone.

Meņģelsone norādīja, ka šīs dienas LDDK un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) tikšanās ar Gobzemu bijusi produktīva un sarunās iezīmējušies gan jautājumi, par kuriem partijas un sociālo partneru viedoklis saskan, gan tādi, par kuriem domas atšķiras. Vienlaikus "KPV LV", pēc Meņģelsones paustā, škitusi uz sadarbību vērsta partija.

LDDK direktors Vitālijs Gavrilovs norādīja, ka "KPV LV" sola izturēties ar īpašu atbildību pret budžetu. Latvija attīstās, tāpēc tai jādod vēl lielāks impulss, piebilda Gavrilovs, pēc kura domām, saruna ar Gobzemu bijusi pragmatiska un diezgan detalizēta.

LBAS vadītājs Egils Baldzēns pēc tikšanās sacīja, ka "KPV LV" ir ietekmīga partija, kurai ir lielas iespējas tikt valdībā, vienlaikus viņu satrauc, ka diskusijā neizskanēja solījumi par tālāku darba samaksas palielināšanu.

Pats Gobezems atgādināja, ka "KPV LV" nav solījusi nedz lielākas algas, nedz pensijas, jo uzskata, ka pirms naudas dalīšanas tā ir jānopelna, "izpildot mājasdarbus".

Gobzems uzskata, ka iedzīvotāju dzīves uzlabošanai valdībai vispirms jāatrod veids, kā valsts var nopelnīt pēc iespējas ātrāk. Pēc Gobzema teiktā, partija redz, kādas izmaiņas nepieciešamas, lai to panāktu, tomēr vispirms ieceres "KPV LV" vēlas saskaņot ar sociālajiem partneriem.

"KPV LV" līderis sacīja, ka šodienas tikšanās nebija filozofiskā līmenī, bet arī par dažādiem tehniskiem jautājumiem. Saruna bijusi karstasinīga, tomēr Gobzems uzskata, ka sadarbība ar LDDK un LBAS veidosies kvalitatīva.

Kā ziņots, pašlaik valdības veidošanas sarunās iniciatīvu uzņēmušies trīs politiskie spēki - "KPV LV", JKP un apvienība "Attīstībai/Par!".

Pagaidām gan sarunās nav iezīmējies konkrēts premjera kandidāts, par kuru varētu vienoties partijas, kā arī nav skaidrs koalīcijas sastāvs. Vienlaikus visas partijas, kas piedalās valdības veidošanas sarunās, izslēdz iespēju veidot valdību ar "Saskaņu".

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu