RD likvidē Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Rīgas dome trešdien pieņēma lēmumu likvidēt 2009. gadā izveidoto Investīciju un uzņēmējdarbības veicināšanas padomi.

Padomes vadīšana 2009.gadā tika uzticēta toreizējam Rīgas vicemēram Aināram Šleseram.

Padomes uzdevums bija sekmēt labvēlīgas vides izveidošanu publiskās un privātās partnerības projektu īstenošanai un veicināt šīs partnerības izmantošanu, piesaistot privāto kapitālu publiskās infrastruktūras izbūvei un publiskajiem pakalpojumiem, kā arī nodrošināt informatīvo saikni starp Rīgas domi, valdību, citām pašvaldībām, uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām pilsētas attīstības koordinācijas un vadības jautājumos.

Taču Rīgas domes Juridiskās pārvaldes vadītājs Jānis Liepiņš deputātiem pavēstīja, ka padome esot nelietderīga, jo pēdējo reizi uz sanāksmi sanākusi 2012. gadā.

Vairāki opozīcijas deputāti vērsa uzmanību, ka pilsētu attīstībā investīcijas ir viena no svarīgākajām lietām, taču pēdējie dati par investīcijām Rīgai esot ļoti neglaimojoši. Tāpat viņi norādīja, ka šāda vai līdzīga platforma, kur pašvaldībai un uzņēmējiem diskutēt, būtu nepieciešama un būtu lietderīga, ja vien valdošā koalīcija gribētu iesaistīties šo jautājumu risināšanā.

Vēl deputāti pauda pārliecību, ka investīciju ziņā liela daļa pašvaldību galvaspilsētu esot ievērojami pārspējušas.

Deputāts Vilnis Ķirsis (V) bija iesniedzis priekšlikumu apturēt padomes darbu uz laiku līdz 2021. gada jūlijam, izsakoties, ka šajā laikā patlaban valdošā koalīcija jau būšot nonākusi opozīcijā, bet Ķirsis varēs padomi atjaunot un turpināt tās darbu.

Savukārt deputāts Viesturs Zeps (LA) rosināja noteikt par pienākumu mēram vismaz reizi gadā ziņot par piesaistītajiem investīciju projektiem, paužot pārliecību, ka tie patlaban "aiziet Rīgai garām" uz citām pašvaldībām.

Abu opozicionāru priekšlikumu atbalstīti netika, taču padomes likvidēšanu domnieki atbalstīja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu