Ķīniešu dizainers rada kafijas galdiņu no 10 000 Lego klucīšiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Visiem ir zināmi slavenie “Lego” konstruktori, kurus Latvijas bērni ir iemīlējuši jau kopš 90. gadiem. Ar šīm rotaļlietām bērni var ļaut vaļu fantāzijai un uzbūvēt pat cilvēka auguma nezvēru, uzcelt māju vai uzkonstruēt unikālu transportlīdzekli. “Lego” rotaļlietu daudzveidība ir arī iemesls, kādēļ ar šiem konstruktoriem ir aizrāvušies vairāki pasaules valstu mākslinieki un radījuši prātam neaptveramas skulptūras. Kā izrādās, “Lego” simpatizē ne tikai māksliniekiem, bet arī dizaineriem, kas no konstruktora uzražo pat funkcionālas mēbeles.

Ķīniešu izcelsmes dizainers Jusons Zangs pavisam nesen sekotājus šokēja ar jaunu un neprātīgu mēbeli – kafijas galdiņu, kas salikts no 10 480 “Lego” klucīšiem. Šā galdiņa izgatavošana dizaineram prasīja trīs nedēļas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yusong Zhang (@yusongzhang81) on

Kafijas galdiņš ir veidots no četriem koncentriskiem slāņiem dažādās krāsās. Virsējais slānis salikts no baltiem “Lego” klucīšiem, kas no viena konkrēta leņķa izskatās kā balts bluķis, taču, to apgriežot, atklājas mazākie jeb galda iekšējie slāņi – sarkanā, dzeltenā un zaļā krāsā. Lai gan galdiņa pagatavošanā nav nācies izmantot skrūves, naglas vai līmi, ekstravagantais mākslinieks atzīst, ka galdiņš ir samērā izturīgs un noturēs pat paprāvu grāmatu kaudzi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yusong Zhang (@yusongzhang81) on

Dizaineris galdiņa izgatavošanai izmantoja individuāli nopērkamos klucīšus, kas kopumā viņam izmaksājis 2525 dolāru, taču pašu galdiņu mākslinieks pārdod par 9000 dolāru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu