Beigušās higiēniskās paketes, "jautra" ballīte - NMPD min piemērus, kad nesaukt "ātros"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NMPD

Mēs gribam paspēt laikā pie visiem, kuru dzīvības ir jāglābj. Taču mums ir liels risks nepaspēt, ja neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi tiek izsaukti uz "pēkšņi elpošanas traucējumi, nevar paelpot", bet adresē konstatējam, ka jaunam vīrietim ir stipras iesnas, ja citā izsaukumā izrādās, ka "galva plīst pušu" pēc nakts jautrās ballītes, bet vēl citā, ierodoties uz "spēcīgu asiņošanu", izrādās, sievietei mēnešreižu laikā beigušās higiēniskās paketes, vai kādā citā izsaukumā nākas skaidrot, kā pareizi ārstēties un lietot zāles, ja esi apaukstējies un ir temperatūra, teikts ierakstā, kas publicēts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) "Facebook" lapā.

Mediķi norāda, ka tās ir reālas situācijas. Katrā no tām cilvēkiem ir vajadzīga noteikta veida palīdzība vai padoms. Taču ne ārkārtas dienesta. Jo īpaši, ja ir dienas vidus, strādā ģimenes ārsti, veselības centri, kursē sabiedriskais transports, var palūgt palīdzību kaimiņiem vai paziņām, ja vajag transportu vai no aptiekas zāles atvest.

Ir vērts aizdomāties, vai šādos brīžos, izsaucot neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, kāda cita cilvēka dzīvība netiks apdraudēta, norāda mediķi.

Bezsamaņa, dzīvībai bīstama asiņošana, smaga trauma (avārija, elektrotrauma, ugunsgrēks..), pēkšņas sāpes krūtīs, kas var liecināt par infarktu, vienas puses pēkšņs vājums (cilvēks nespēj atsmaidīt, pacelt roku, atbildēt), kas var liecināt par insultu un jebkura cita situācija, kad cilvēka dzīvības glābšanā ir izšķirošas minūtes - neapšaubāmi vienmēr nekavējoties jāzvana uz 113, reizes, kad tiešām jāsauc NMPD, uzskaita mediķi.

Šīs ir situācijas, kurās cietušajam un pacientam nav citas alternatīvas un viņš var paļauties tikai uz mūsu dienesta brigādes mediķu ātru ierašanos un palīdzību. Un mēs patiešām gribam pēc iespējas ātrāk būt klāt tur, kur esam visvairāk nepieciešami.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu