Pirmais pilotējamā "Sojuz" starts uz SKS pēc avārijas paredzēts 3.decembrī

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sojuz MS-10 pacelšanās nepilnas divas minūtes pirms incidenta 2018.gada 11.oktobrī
Sojuz MS-10 pacelšanās nepilnas divas minūtes pirms incidenta 2018.gada 11.oktobrī Foto: SHAMIL ZHUMATOV/REUTERS

Pirmais pilotējamā kosmosa kuģa "Sojuz" starts pēc 11.oktobrī Baikonuras kosmodromā Kazahstānā pieredzētās avārijas notiks 3.decembrī, paziņojis avots kosmodromā.

Pēc viņa teiktā, lidojums no Baikonuras kosmodroma uz Starptautisko Kosmosa staciju (SKS) paredzēts pa īso sešu stundu trajektoriju.

Pirms pilotējamā lidojuma 16. novembrī paredzēts bezpilota kravas kuģa starts uz SKS, kas ilgs divas dienas, pavēstīja avots.

Krievijas raķete "Sojuz", kas 11. oktobrī ar diviem astronautiem startēja uz Starptautisko Kosmosa staciju (SKS), piedzīvoja avāriju lidojuma otrajā minūtē, kad pārstāja darboties raķetes otrā pakāpe.

Pēc avārijas kapsula ar astronautiem atdalījās no raķetes un veiksmīgi piezemējās Kazahstānas stepē 25 kilometru attālumā no Žezkazganas pilsētas.

Ar "Sojuz" uz SKS startēja amerikāņu astronauts Niks Heigs un krievu kosmonauts Aleksejs Ovčiņins. Bija plānots, ka viņi SKS pavadīs 187 dienas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu