VP Rīgas Centra iecirknī šogad četri kriminālprocesi pret jauniešiem par viltotu dokumentu izmantošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Valsts policijas Rīgas Centra iecirknī šogad sākti četri kriminālprocesi pret jauniešiem, kuri cigarešu un alkoholisko dzērienu iegādei, kā arī iekļūšanai naktsklubos uzrādījuši viltotas personas apliecības, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

VP atgādina, ka par dokumentu viltošanu iestājas kriminālatbildība, kas nozīmē ne vien sodu, bet arī ierakstu policijas datu bāzē un karjeras iespēju sašaurināšanos nākotnē. Rīgas Centra iecirknī, kas apkalpo Rīgas centra un Vecrīgas teritoriju, šādi jaunieši tiekot nogādāti itin bieži.

Trīs no iepriekš sāktajiem kriminālprocesiem jau nodoti prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Pēdējais gadījums bija 14. oktobrī, kad kādas Rīgas centra spēļu zāles apsargs pie ieejas pieķēra jaunieti, kurš uzrādīja personas apliecību ar iespējamām viltojuma pazīmēm. Jaunietis tika nogādāts policijas iecirknī un apliecība nosūtīta ekspertīzes veikšanai.

Nupat policija ir saņēmusi ekspertīzes rezultātus, kas apliecina viltojumu, proti, 17 gadus vecais jaunietis bija izmainījis sava dzimšanas gada pēdējo ciparu. Policija norāda, ka apliecība bija viltota ļoti kvalitatīvi un ar neapbruņotu aci viltojuma pazīmes bija grūti saskatāmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu