Ēģiptē avarējis krievu MIG-29

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Iznīcinātājs Mig-29. Ilustratīvs attēls
Iznīcinātājs Mig-29. Ilustratīvs attēls Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Šodien Ēģiptē treniņlidojuma laikā avarējis viens no krievu iznīcinātājiem Mig-29M/M2, ko Krievija vēl tikai šogad piegādājusi Ēģiptei, balstoties uz iepriekš noslēgtu komerciālo vienošanos. Ēģiptiešu pilotam ir izdevies katapultēties un viņa dzīvībai briesmas nedraud, ziņo laikraksts „Kommersant”.

Par incidenta iemeslu tiek uzskatīta tehniska kļūme, piemēram, kompleksajā vadības sistēmā, vai arī nepareiza pilota rīcība. Incidentu izmeklēs speciāli izveidota Ēģiptes gaisa spēku komisija, bet Krievijas puse jau ir paudusi gatavību nosūtīt uz Ēģipti savus speciālistus.

Ēģiptes militārpersonu sniegtā informācija liecina, ka avāriju izraisījusi kļūme lidaparāta vadības sistēmā.

Ēģipte ir viens no lielākajiem Krievijas militāri rūpnieciskā kompleksa klientiem un līgums par Mig-29 piegādēm tai ir izmaksājis aptuveni 2,5 miljardus ASV dolāru. Avīze «Ведомости» lēš, ka par šādu summu Krievija varētu piegādāt Ēģiptei 46 lidmašīnas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu