Saulesbriļļu stils rudenī un ziemā - nenoliec atvilktnē

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Saule mūs lutina ne tikai vasaras laikā, bet arī šajā rudenī pieredzēts Latvijai neierasts siltums. Vasaras beigas nebūt nenozīmē, ka mums par saulesbrillēm jāaizmirst. Rudenī tās, pirmkārt, pasargā mūsu acis no kaitīgā UV starojuma, kā arī var kalpot arī par lielisku aksesuāru un stila elementu. Lai gan pircēji Latvijā lielākoties pieturas pie pārbaudītām vērtībām, daudzi arī seko līdzi pasaules saulesbriļļu modes tendencēm.

Kā raksturojams saulesbriļļu stils rudenī, un par to, kas no pasaules tendencēm “atnāk” līdz Latvijai, un kā tiek pieņemts, izjautājam briļļu stilisti, “Pasaules Optikas” preču sortimenta vadītāju Agitu Krauzi.

Kādas ir šī gada saulesbriļļu stila rudens tendences?

Pavasara novitātes saulesbriļļu modē rudenī kļūst aizvien raksturīgākas un pamazām iezīmē jaunu virzienu. Izteikti šauras un smailas saulesbrilles ir neatņemama sastāvdaļa jebkurā modes skatē (Prada, Furla zīmolu brilles), un nu jau arī modes gardēžu garderobēs. Arī Latvijā šīs saulesbrilles ir ļoti iecienītas - viena no pirmajām šīs sezonas izvēlēm.

Savukārt, izvēloties briļļu lēcas, rudens periodā, lielākoties priekšroka tiek dota gaišajiem toņiem. Aktuālas gan ir arī tumšas lēcas, bet ar kādu spilgtu akcentu ietvarā.

Oversize izmēra saulesbrilles šosezon turpina savu uzvaras gājienu briļļu tirgū. Rudens sezonā, kombinējot tās ar gaišām un viegli tonētām lēcām (Gucci).

Apģērbi ar zvērādām un "militārais" stils šoruden ir topā, vai arī briļļu pircējiem Latvijā?

Tā saucamais “militārais stils” saulesbriļļu dizainā ir pieejams, tomēr tas nav tik plaši pārstāvēts kā apģērbu garderobē. Bieži vien šādu apģērbu piekritēji, papildina savu tēlu, izvēloties pilota stila saulesbrilles metāla ietvaros. Šoruden tās izvēlas ar gaišām lēcām dažādās krāsās (RayBan, MarcJacobs). Tāda veida saulesbrilles var nēsāt ne tikai saulainās dienās, bet arī mākoņainās dienās, radot oriģinālu koptēlu.

Saulesbriļļu stils rudenī un ziemā
Saulesbriļļu stils rudenī un ziemā Foto: publicitātes

Ir iespējams iegadāties arī klasiska stila saulesbrilles: biezos plastikāta ietvaros ar militāru rakstu, dažādu toņu gammās.

Šoruden aktuālās, dažādu krāsu kažokādas apģērbu modē labi var pieskaņot oversize saulesbrillēm ar gaišām lēcām. Turklāt šādas saulesbrilles var būt izrotātas ar kristāliem, košiem dārgakmeņiem, vai apzeltītām detaļām (Gucci, Frency&Mercury), kā rezultātā - izskatīties visnotaļ oriģināli.

Vai Latvijā ir iecienītas arī kaķacs formas saulesbrilles?

Pasaulē jau kādu laiku - vairākas sezonas pēc kārtas, populāras ir kaķacs formas saulesbrilles, kas ar ne mazāku sajūsmu tiek pieņemtas arī Latvijā. Šī ir viena no tām formām, kas nekad nenoiet no modes skatuves. Ejot laikam, tās periodiski sagaida savu “uzvaras gājienu”. Nomainoties gadalaikiem, kaķacs formas saulesbrilles atkārtoti tiek piedāvātas (un arī pieprasītas) visāda veida izpildījumos - plastikāta brūnas vai melnas joprojām ir vispopulārākās. Tās, savā ziņā, var dēvēt par klasiku. Šīs formas saulesbrilles viegla metāla izpildījumā šosezon ienes jaunu vēsmu.

Saulesbriļļu stils rudenī un ziemā
Saulesbriļļu stils rudenī un ziemā Foto: publicitātes

Aktuāli kļūst unisex apģērbi, vai arī saulesbriļļu modē jūtama šāda tendence?

Unisex stils ir pieejams ne vien apģērbu modē, bet arī briļļu un saulesbriļļu aktualitātēs. Jau labu laiku mūsu optikas salonos ir iespēja iegādāties tā saucamās unisex tipa brilles. Lai gan pasaulē tās kļūst arvien populārākas, pie mums klienti, pirms briļļu iegādes, vēl joprojām vēlas uzzināt, vai konkrētās brilles domātas sievietēm vai vīriešiem. Visiem zināmais zīmols RayBan piedāvā savas saulesbrilles visiem - tās der gan vīriešiem, gan sievietēm. Arī daudzi citi populāri zīmoli kļūst arvien atvērtāki, piedāvājot produktus bez raksturīgām detaļām. Šajā ziņā Latvijā esam mazliet konservatīvāki.

Kādos toņos jāizvēlas briļļu lēcas, lai nekļūdītos un izvēlētos pašu modernāko?

Ir pierasts, ka, sākoties tumšajam un drēgnajam laikam - rudens un ziemas sezonai, saulesbrilles tiek noliktas atvilktnē līdz nākošajam pavasarim, vai līdz ieplānotajam atvaļinājumam uz “siltajām zemēm”. Šoruden saulesbriļļu mode sevī ietver daudz plašāka spektra piedāvājumu, ar mērķi ar saulesbriļļu palīdzību papildināt savu vizuālo tēlu, lietot tās kā stila elementu.

Gaišas saulesbrilles tiek pieprasītas arvien biežāk, arī klienti Latvijā sāk novērtēt šo briļļu priekšrocības. Tās, atrodoties ne tik labi apgaismotās telpās, kā arī sarunājoties ar citiem cilvēkiem, nav obligāti jānoņem.

Kāpēc rudens saulainajās dienās tomēr vajadzētu uzlikt saulesbrilles?

Pat ja izvēlamies brilles ar gaišām lēcām, tās labi pasargā no kaitīgā saules UV starojuma. Protams, svarīgi, lai tajās vispār būt iestrādāts UV aizsargslānis (to var pārbaudīt optikas salonos). Lēcu tonējuma krāsa var būt ļoti dažāda – pie mums populārākas, protams, ir visai neitrālas: maigi brūnas vai pelēkas. Tāpat joprojām populārs ir uz lēcu virsmas uzklāts tik tikko manāms spoguļklājums, kas padara briļļu īpašnieka koptēlu noslēpumaināku, un arī pasargā acis no spilgtajiem saules stariem. Šajā gadījumā klienti dod priekšroku maigi zeltītam vai sudrabainam spoguļklājumam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu