Bordāns: vienošanās par Saeimas vadību varētu tikt panākta otrdien (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

"Lielais risinājums" par Saeimas Prezidiju varētu tikt panākts otrdien, uzskata Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns.

Bordāns žurnālistiem sacīja, ka pagaidām vēl mēģina panākt vienošanos, līdz ar to sīkākus komentārus par iespējamo vienošanos nesniedza.

Pēc JK politiķu domām, Prezidijā jāstrādā piecām lielākajām Saeimas frakcijām. JKP Saeimas priekšsēdētājas amatam virza Dagmāru Beitneri-Le Gallu.

"Esam izvirzījuši ļoti cienījamu kandidāti, domāju, ka tas būtu visas Latvijas interesēs, ja viņa būtu spīkers," teica Bordāns. Runājot par pārējiem amatiem Prezidijā, JKP līderis norādīja, ka no izvirzītājiem kandidātiem būs jāizvēlas atbilstošākais.

Komentējot atsevišķu politiķu pausto, ka uz spīkera amatu nevajadzētu pretendēt partijai, kura vēlas savu pārstāvi redzēt premjera amatā, Bordāns norādīja, ka neredz loģiku šādā argumentā.

Pašlaik uz spīkera amatu plāno kandidēt Beitnere-Le Galla un Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK). Citiem amatiem Prezidijā "Attīstībai/Par!" varētu virzīt Mariju Golubevu, "Saskaņa" - Andreju Klementjevu, "KPV LV" - Artusu Kaimiņu, Zaļo un zemnieku savienība - Gundaru Daudzi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu