Beļģijas bijušajam karalim jāveic DNS tests paternitātes lietā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Māksliniece Delfīna Bēla un bijušais Beļģijas karalis Alberts II
Māksliniece Delfīna Bēla un bijušais Beļģijas karalis Alberts II Foto: ERIC LALMAND/BELGA

Bijušajam Beļģijas karalim Albertam II trīs mēnešu laikā jāveic DNS pārbaude, lai noskaidrotu, vai māksliniece Delfīna Bēla ir viņa meita, atsaucoties uz tiesas dokumentiem, vēsta ziņu aģentūra "Belga".

50 gadus vecā Bēla kopš 2013. gada cīnās, lai tiktu oficiāli atzīta par karaļa ārlaulības meitu.

"Belga" vēsta, ka Briseles apelācijas tiesa 25. oktobrī secināja, ka Bēlas mātes bijušais vīrs Žaks Bēls nav Delfīnas Bēlas bioloģiskais vai juridiskais tēvs. Tiesas lēmumu pirmdien publiskoja Bēlas advokāti.

Jau 2013. gadā DNS pārbaudē atklājās, ka Žaks Bēls nav Delfīnas Bēla bioloģiskais tēvs, taču zemākās instances tiesa togad nolēma, ka paternitātes prasībai tiesā nav juridiska pamatojuma, jo ģimenes saitēm ir arī citi kritēriji, ne tikai bioloģiskie.

Alberts II, kurš 2013. gadā atteicās no troņa par labu savam dēlam Filipam, noliedz, ka būtu Bēlas tēvs, bet ir atzinis, ka viņam bijušas problēmas laulībā.

Raidorganizācija RTBF vēsta, ka Alberts II var atteikties veikt DNS testu. Tādā gadījumā lieta var nonākt Kasācijas tiesā, kas ir Beļģijas augstākā tiesa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu