Nav pierādījumu, ka konflikta iemesls Krievijas polārajā stacijā bija grāmata

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NASA/SIPA/Scanpix

Jau ziņots, ka nomaļajā Krievijas polārajā stacijā, kurā dzīvo un strādā vien 14 cilvēki, nesen izcēlies konflikts starp diviem vīriešiem - it kā grāmatas dēļ. Rezultātā viens no vīriešiem saņēmis krūtīs naža asmeni. Tomēr pierādījumu, ka tieši grāmata izraisījusi konfliktu, joprojām nav.

Kā vēstīts Krievijas ziņu izdevumā “47News”, 9. oktobrī ap trijiem dienā pēc vietējā laika 54 gadus vecais inženieris Sergejs Savickis apzināti uzbruka 52 gadus vecajam metinātājam Oļegam Beloguzovam. Notikumi risinājās Krievijas polārajā stacijā “Belingshauzens” Antarktīdā.

Inženieris esot iedūris metinātājam nazi krūtīs. Beloguzovs pēc notikušā tika nogādāts slimnīcā Čīlē. Kā vēsta “MK.ru”, abu vīriešu konflikta iemesls varētu būt grāmatas.

Plaši ziņots, ka Savickis sadūra Beloguzovu, jo pēdējais esot regulāri atstāstījis beigas grāmatām, kuras lasījis Savickis. Tomēr nav īsti skaidrs, no kurienes šāda ideja ir cēlusies.

Ir skaidrs, ka pētniekiem, kuri strādā izolācijā un skarbos apstākļos, nākas piedzīvot ārkārtīgu psiholoģisko spiedienu, tomēr līdz šim tikai retos gadījumos polārajās stacijās izcēlušies līdzīga rakstura konflikti. 1996. gadā Antarktīdā tika izmeklēts gadījums, kad polārajā stacijā viens pētnieks uzbruka otram ar āmuru.

Savukārt 2000. gadā austrāliešu astrofiziķis Rodnijs Marks visai neskaidros apstākļos gāja bojā pēc saindēšanās ar metanolu, tomēr beigās viņa nāve tika skaidrota kā negadījums.

Pēc nesen notikušā uzbrukuma Savickis nekavējoties atzinās stacijas direktoram un 20. oktobrī devās uz Sanktpēterburgu, kur viņu sagaidīja policija. Divas dienas vēlāk Savickis tika apsūdzēts slepkavības mēģinājumā un pašlaik atrodas mājas arestā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu