Vairāki ASV mediji atsakās raidīt rasistisku Trampa kampaņas reklāmu (3)

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV raidorganizācijas CNN, NBC un "Fox News", kā arī sociālais tīkls "Facebook" atteikušies izrādīt ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas reklāmu, ko tie uzskata par rasistisku, vēsta "The Guardian".

30 sekundes ilgais pret imigrāciju vērstais reklāmas rullītis, ko apmaksājusi kampaņa "Donald Trump for President", pagājušonedēļ tika izraidīts NBC un "Fox News", taču tagad raidorganizācijas paziņojušas, ka vairs to neraidīs. CNN jau no sākuma atteicās reklāmu izrādīt.

Reklāmā Centrālamerikas migrantu karavāna un patvēruma meklētāji šķietami salīdzināti ar nelegālo meksikāņu imigrantu Luisi Brakamontesu, kurš 2014.gadā nošāva divus amerikāņu policistus.

Tramps pagājušonedēļ tvītoja par reklāmu.

Pirmdien uz žurnālistu jautājumiem par NBC un "Fox News" lēmumu vairs neizrādīt reklāmu Tramps atbildēja: "Neko par to nezinu. Mums ir daudz reklāmu. Daudzas lietas ir aizvainojošas."

Reklāmas pilnajā versijā aizkadra balss brīdina par "7000 migrantu karavānu", kas "maršē mūsu robežas virzienā". "Tādi bīstami nedokumentētie noziedznieki kā policistu slepkava Luiss Brakamontess neuztraucas par mūsu likumiem," teikts video rullīti, kas aicina "balsot par republikāņiem" ASV vidustermiņa vēlēšanās.

"Es atbalstu šo vēstījumu," reklāmas noslēgumā saka Tramps.

NBC un "Fox News" paziņoja, ka vairs neizrādīs reklāmu, savukārt "Facebook" bloķēja iespēju izplatīt video ar apmaksātu reklāmu palīdzību.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu