Zatlers norāda uz "Saskaņas" kā "mūžīgā cietēja" lomu parlamentā (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

"Saskaņa" jau vairākus gadus iegūst visvairāk vēlētāju balsu Saeimas vēlēšanās, bet, neskatoties uz to, Saeimā vienmēr paliek opozīcijā. Partijas vislielākā problēma ir tā, ka tā nemainās, uzskata bijušais prezidents Valdis Zatlers.

Sarunā ar žurnālistu Oļegu Ignatjevu TVNET tiešraidē raidījumā "Bez kompromisiem" Zatlers norādīja, ka ""Saskaņa" ir izvēlējusies "stagnāciju". Ja paskatāmies sarakstos dominējošos uzvārdus, tie ir cilvēki, kuri tur bija arī pirms 16 gadiem, vismaz vairums. Ja ņem vērā to, ka vairāk nekā puse jaunās Saeimas sastāva ir nomainījusies šajās vēlēšanās, un to, cik "Saskaņas" deputātu ir nomainījušies pie tā paša deputātu skaita, to ir ļoti maz," secina Zatlers. 

Zatlers uzskata, ka jāmainās ir visām partijām, ne tikai "Saskaņai".

"Zaļo un zemnieku savienība nemainījās - lūk, rezultāts, "Vienotība" nemainījās - lūk, rezultāts. Principā  šo politisko sistēmu tiešām jāsaprot kā politisko, nevis etnisko. Tā sēdēt var gadsimtiem - 23 deputāti ["Saskaņai"] katrā Saeimā - tie paši cilvēki, tie paši uzvārdi."

Zatlers uzskata, ka partijai jādomā par pārmaiņām, jaunām idejām, piemēram, iespējams, tuvināties ar jauno partiju "Progresīvie", kas pēc būtības arī ir sociāldemokrātiska partija.

"Jādomā par radikālām pārmaiņām. Protams, var turpināt sēdēt. Tā  taču ir ļoti ērti - katru reizi mani [vēlētājs] izvēlas, katru reizi es esmu "apbižotais" un  tā 16 gadus sēžu parlamentā."

Pilnu sarunu ar Valdi Zatleru Oļega Ignatjeva raidījumā "Bez kompromisiem" skaties šeit!

Jau ziņots, ka populārais žurnālists Oļegs Ignatjevs šonedēļ portālā TVNET sāka savu diskusiju raidījumu "Bez kompromisiem", kurā kopā ar ekspertiem TVNET studijā meklēs atbildes un skaidros Latvijā notiekošos procesus. 

Ignatjeva veidotais diskusiju raidījums "Bez kompromisiem"  ir portāla TVNET krievu redakcijas pirmais videoprojekts, kurš ir tikai viens no soļiem portāla videoplatformas tālākā attīstībā. "Bez kompromisiem" tiešraides formātā būs redzams divas reizes nedēļā.   

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu