Skandalozā Sverdlovskas amatpersona pametusi Krieviju; pret viņu sākta izmeklēšana par naudas izsaimniekošanu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Sverdlovskas apgabala Jauniešu politikas departamenta vadītāja Olga Glackiha ieguva skandalozu slavu ar izteikumiem, ka valdība jauniešiem neko neesot parādā un ka valsts nav lūgusi viņus dzemdēt. Neilgi pēc šī skandāla sākuma Glackiha devusies atvaļinājumā ārpus Krievijas, savukārt Krievijas Izmeklēšanas komiteja sākusi izmeklēšanu saistībā ar iespējamo valsts naudas izsaimniekošanu Glackihas vadītajā departamentā, ziņo Krievijas medijs “Rosbalt”.

Kā ziņots, Glackiha, 2.novembrī, tiekoties ar jauniešiem, kas kā brīvprātīgie piedalās dažādu projektu īstenošanā, paziņoja: “Jaunie cilvēki uzskata, ka valsts viņiem visu ir parādā. Nē, valsts jums, principā, vispār neko nav parādā. Jums ir parādā jūsu vecāki, jo viņi jūs radīja. Valsts nelūdza viņiem jūs dzemdēt.”

Savukārt dažas dienas vēlāk Glackiha devusies uz Maskavu, no kuras izlidojusi uz Seišelu salām, kur līdz 16.novembrim pavadīs savu atvaļinājumu.

Saistībā ar Glackiha izteikumiem pret viņu sākta dienesta izmeklēšana.

Uz šīs izmeklēšanas laiku viņa atstādināta no pienākumu pildīšanas.

Tikmēr vairāki Krievijas mediji vēstījuši par iespējamo valsts līdzekļu izsaimniekošanu Glackihas vadītajā departamentā.

Tagad par šo informāciju ieinteresējusies Krievijas izmeklēšanas komiteja, kas sākusi izmeklēšanu.

29 gadus vecā Glackiha ir 2004.gada Atēnu olimpiskā čempione mākslas vingrošanā grupu vingrinājumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu