Tiekoties ar Baltijas prezidentiem, Tramps Baltijas valstis sajaucis ar Balkāniem (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šā gada aprīlī uzņemot Baltajā namā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas prezidentus, ASV vadītājs Donalds Tramps esot sajaucis Baltijas valstis ar Balkāniem un vainojis viesus pie Dienvidslāvijas kara 90. gados, vēsta franču laikraksts "Le Monde".

Latvijas prezidentam Raimondam Vējonim, Lietuvas prezidentei Daļai Grībauskaitei un Igaunijas prezidentei Kersti Kaljulaidai esot bijis vajadzīgs "brīdis, lai saprastu, ka ASV prezidenta prātā "Baltija" sajukusi ar "Balkāniem"", norāda laikraksts.

Trampu "acīmredzot par šo jautājumu nav izglītojusi sieva Melānija, kura pati ir no bijušās Dienvidslāvijas", uzsver "Le Monde".

Melānija Trampa dzimusi Slovēnijā. 90. gados Balkānos notika asiņaini konflikti, kas noslēdzās vien līdz ar Kosovas krīzes beigām 1999.gadā.

Baltais nams nav komentējis "Le Monde" ziņoto, norāda "The Guardian".

Aprīlī notikusī Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa viesošanās Baltajā namā nepagāja bez vēl citiem misēkļiem un kurioziem. Tramps kopīgajā preses konferencē ar Baltijas valstu prezidentiem deva Vējonim iespēju izraudzīties žurnālistu no Baltijas valstīm, kas varētu uzdot jautājumu, taču Vējonis uz to reaģēja ar mulsumu.

Savukārt skeču šovā "Saturday Night Live" aktiera Aleka Boldvina tēlotais Tramps nodēvē Vējoni par Boratu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu