Hašogi slepkavība: Saūda Arābijas prokurors pieprasa nāvessodu pieciem cilvēkiem (4)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nogalinātais saūdarābu žurnālists Džamals Hašogi
Nogalinātais saūdarābu žurnālists Džamals Hašogi Foto: AFP/SCANPIX

Saūda Arābijas vecākais prokurors pieprasījis nāvessodu pieciem cilvēkiem par līdzdalību saūdarābu žurnālista un Rijādas kritiķa Džamala Hašogi slepkavībā. Kroņprincis Mohammeds bin Salmans nav bijis iesaistīts slepkavībā, norādīja prokuratūra, lai gan daudzi politiskie komentētāji ir citās domās.

(Papildināta ziņa.)

Hašogi nomiris pēc tam, kad Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, Turcijā, ticis sazāļots, sacīja prokuratūras pārstāvis, bet viņa līķis sadalīts gabalos. Žurnālista mirstīgās atliekas tad nodotas aģentam, kas bijis ārpus konsulāta teritorijas.

Prokuratūras pārstāvja paziņojums ir pirmā reize, kad Saūda Arābija oficiāli izklāsta šādu slepkavības apstākļu versiju.

Pārstāvis noliedza, ka kroņprincis jebko būtu zinājis par slepkavību.

Saūda Arābijas izlūkdienesta priekšnieka vietnieks ģenerālis Ahmeds al Asiri devis rīkojumu repatriēt Hašogi, bet "sarunu komandas vadītājs", kas devies uz Stambulas konsulātu, pavēlējis viņu noslepkavot, sacīja pārstāvis.

Prokurors pieprasījis nāvessodu pieciem no tiem, kas "ir apsūdzēti par šī nozieguma pasūtīšanu un izpildīšanu, kā arī atbilstošus sodus citiem apsūdzētajiem indivīdiem," teikts oficiālajā paziņojumā, kuru publicējusi ziņu aģentūra SPA.

Tajā teikts, ka 21 cilvēks atrodas apcietinājumā saistībā ar šo slepkavību. 11 ir izvirzītas apsūdzības, bet saistībā ar pārējiem turpinās izmeklēšana.

"Mēs gaidām, kad Turcija atbildēs uz mūsu lūgumu sniegt liecības un audioierakstus, kas ir saistīti ar šo lietu," norādīja prokuratūras amatpersona.

ASV dzīvojušais laikraksta "The Washington Post" līdzstrādnieks un Saūda Arābijas kroņprinča Mohammeda bin Salmana kritiķis Hašogi 2.oktobrī tika nogalināts Saūda Arābijas konsulātā Stambulā, kur viņš bija ieradies, lai saņemtu laulībām ar Turcijas pilsoni nepieciešamos dokumentus.

Saūda Arābija sākotnēji noliedza, ka tai būtu jebkas zināms par to, kas noticis ar Hašogi, vēlāk apgalvoja, ka 59 gadus vecais žurnālists konsulātā Stambulā zaudējis dzīvību "dūru cīņā", līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu