Te tas ir - pasaulē nedrošākais jaunais auto (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Jaunam automobilim dodoties pie patērētājiem, parasti tiek pārbaudīta arī tā spēja pasargāt pasažierus avārijas gadījumā.

Eiropas jauno automobiļu novērtēšanas programmas EuroNCAP mātes organizācija GlobalNCAP Dienvidāfrikā nupat atklājusi nedrošāko jauno automobili. Un tas ir Nissan NP300 Hardbody.

Automobilis drošības testos pilnīgi izgāzies. Frontālā sadursmē ar 64 kilometriem stundā tā konstrukcija pilnībā saliekusies, vadītājam faktiski neatstājot ne mazākās cerības izdzīvot.

Lai gan pieņemts redzēt, ka šajos testos deformācijas zonas veiksmīgi slāpē triecienu un pasažieru telpa paliek neskarta, šā pikapa gadījumā stūres kolonna pārvērtās par nāvējošu dunci un ieurbās manekena krūtīs, raksta vācu AutoBild.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tā kā šāds iznākums nav pieļaujams, GlobalNCAP eksperti NP300 Hardbody piešķīruši nulli punktu un līdz ar to - nevienu zvaigzni.

Būtiski piebilst, ka minētais pikaps tiek ražots Dienvidāfrikā vietējam tirgum, kur maksā starp 13 900 un 27 300 eiro. Ar mūsu pusē pieejamo Nissan Navara tam maz kopīga. 2015.gada Nissan NP300 Navara EuroNCAP pārbaudēs novērtēta ar četrām zvaigznēm.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu