Krievijas Valsts dome pieņem lēmumprojektu, attaisnojot PSRS iebrukumu Afganistānā (7)

LETA/GRANI.RU
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Valsts dome pieņēmusi lēmumprojektu, kas attaisno PSRS spēku ievešanu Afganistānā 1979.gadā un par kļūdainu atzīst PSRS deputātu 1989.gadā pieņemto lēmumu par iebrukuma nosodīšanu.

Valsts domes lēmumu plānots pieņemt 2019.gada 15.februārī - PSRS spēku iebrukuma 30.gadadienas priekšvakarā.

"Ir viennozīmīgi jāpaziņo, ka Valsts dome uzskata par nepieciešamu atzīt par vēsturiskajai taisnībai neatbilstošu morālo un politisko nosodījumu lēmumam par padomju spēku ievešanu Afganistānā 1979.gada decembrī, kas izteikts PSRS Augstākās padomes tautas deputātu kongresa lēmumā 1989.gadā," teikts lēmumprojektā.

Tajā teikts, ka lēmums par padomju spēku ievešanu Afganistānā ticis pieņemts pilnībā atbilstoši starptautiskajām tiesībām - saskaņā ar līgumu par "draudzību, labām kaimiņattiecībām un sadarbību" starp PSRS un toreizējo Afganistānas promaskavisko režīmu.

PSRS Augstākās padomes tautas deputātu kongresa lēmumā 1989.gadā teikts, ka padomju vadības lēmums iebrukt Afganistānā "pelna morālu un politisku nosodījumu".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu