Lāčplēsis: Eigims tika "atbrīvots no amata", domājot par Daugavpils attīstību (4)

Papildināts
LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA, TVNET

Daugavpils mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija") tika "atbrīvots no amata", domājot par Daugavpils attīstību, pauda Latgales partijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Viņš atzina, ka lēmums paust neuzticību Eigimam tika pieņemts "ne tik daudz skatoties uz pagātni, cik domājot par nākotni".

"Pēdējā gada laikā nav sākti nekādi būtiski jauni projekti, nav notikusi līdzekļu piesaiste, bet nepārtraukti pienāk informācija, ka ir apdraudēta esošo lielo projektu virzība. Lēmums tika pieņemts, lai pašvaldība spētu strādāt uz attīstību," uzsvēra Lāčplēsis.

Par tālāko Daugavpils domes darbu gaidāmas deputāti un partiju pārstāvju pārrunas. Lāčplēsis pauda cerību, ka partijas spēs vienoties par darbspējīgu domes vadību.

Pagaidām gan nav zināms neviens konkrēts pretendents uz domes vadītāja amatu, jo konkrētas sarunas vēl nav notikušas, tomēr Lāčplēša politiskais spēks ir gatavs apspriest dažādus domes vadības variantus.

Lāčplēsis atkārtoti pieļāva, ka gadījumā, ja partijām neizdosies vienoties par turpmāko rīcību, pēc diviem mēnešiem būs jādomā par ārkārtas vēlēšanām.

Savukārt domes deputāts Andrejs Elksniņš ("Saskaņa") skaidroja, ka "Saskaņa" jau iepriekš neatbalstīja viņu domes priekšsēdētāja amatā. Pirms gada septembra sākumā, kad notika balsojums par Eigima apstiprināšanu amatā, "Saskaņa" šo lēmumu neatbalstīja. Turklāt vēlāk "Saskaņa" mudināja Eigimu atbrīvot no amata, bet pārējie deputāti šo pieprasījumu neatbalstīja, atgādināja Elksniņš.

"Pēdējā gada laikā mēs parādījām gan kolēģiem, gan iedzīvotājiem šīs varas patieso dabu, un mums ir liels prieks, ka atsevišķiem deputātiem no "Latgales partijas" radās apskaidrība par notiekošo," sacīja "Saskaņas" deputāts.

Viņš pauda - "Saskaņa" vienmēr ir norādījusi, ka gatava uzņemties atbildību par pilsētas vadīšanu un svarīgu problēmu risināšanu, tomēr pašreizējā situācijā šis nav pašmērķis. Pēdējā pusotra gadā pilsētas domē notikuši "divi apvērsumi", klāstīja Elksniņš. Viņš piebilda - tas nozīmē, ka domē nebūs stabilitātes, lai jauns vadītājs varētu īstenot ieceres.

Elkniņš teica, ka likums "Par pašvaldībām" nosaka divu mēnešu termiņu deputātiem vienoties par jaunu priekšsēdētāju. Ja deputāti nevienojās, tad pilsētā var notikt atkārtotas vēlēšanas.

Pēc Elksniņa domām, tas arī būtu labākais risinājums pilsētai un iedzīvotājiem - veikt atkārtotas vēlēšanas, "lai nākamais domes sasaukums būtu bez blēžiem un būtu stabils, lai pilsētā nebūtu satricinājumu".

LETA jau ziņoja, ka ceturtdien no amata negaidīti gāzts Daugavpils mērs Rihards Eigims ("Mūsu partija").

Šodien Daugavpils domes sēdē Eigima atbrīvošanu atbalstīja 11 deputāti, tostarp seši deputāti no Latgales partijas, četri no partijas "Saskaņa", kā arī Eigima partijas "Mūsu partija" deputāte Līvija Jankovska.

Deviņi no 15 domes deputātiem bija parakstījušies par pieprasījumu Daugavpils domes sēdē lemt par Eigima atbrīvošanu no amata.

Kā ziņots, Daugavpils domē ir pārstāvētas trīs partijas. Koalīcijā līdz šim strādāja četri "Mūsu partijas" deputāti un seši Latgales partijas deputāti, tomēr oktobrī Latgales partija paziņoja par izstāšanos no koalīcijas ar mēra Eigima pārstāvēto "Mūsu partiju".

Latgales partijas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis toreiz teica, ka tādējādi koalīcija pilsētas domē vairs nedarbojas. Savukārt opozīcijā ir partija "Saskaņa" ar pieciem deputātiem.

Toreiz abu politisko spēku līderi aģentūrai LETA apgalvoja, ka līdzšinējās domes koalīcijas partneres turpinās iecerēto projektu īstenošanu un pašlaik jautājums par domes vadības nomaiņu nav dienaskārtībā.

Savukārt "Saskaņas" deputāts Andrejs Elksniņš aģentūrai LETA pauda, ka vienīgā izeja, lai Daugavpils dome varētu strādāt konstruktīvi, ir atkārtotas domes vēlēšanas. Viņš toreiz arī teica, ka "Saskaņa" nerosinās Eigima atkāpšanos, jo politiskā spēka deputāti nav balsojuši ne par viņa, ne par viņa vietnieku apstiprināšanu amatā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu