Bēguļojošajam Maķedonijas ekspremjeram izvirzītas jaunas apsūdzības

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Leta/AFP

Maķedonijas prokuratūra ceturtdien izvirzījusi jaunas apsūdzības bēguļojošajam ekspremjeram Nikolam Gruevskim, kurš jau notiesāts par korupciju.

Gruevskis ir aizbēdzis uz Ungāriju un otrdien paziņoja, ka viņam tur piešķirts politiskais patvērums.

Maķedonijas prokuratūra paziņoja, ka Gruevskis apsūdzēts par to, ka pretlikumīgi finansējis savu partiju VMRO-DPMNE ("Iekšējā Maķedonijas Revolucionārā organizācija - Demokrātiskā partija par Maķedonijas nacionālo vienotību") un nelikumīgi uzcēlis partijas biroja ēku.

No 2009.gada līdz 2015.gadam Gruevskis un citi nodrošināja partijai finansējumu no anonīmiem un nelegāliem avotiem, paziņoja prokuratūra.

Gruevskis un cita partijas amatpersona arī nodrošināja partijai "neproporcionālu ieguvumu" - astoņus miljonus eiro - no nelikumīga līguma ar būvuzņēmumu.

48 gadus vecais Gruevskis bija premjerministrs no 2006. līdz 2016.gadam. Līdz pērnā gada beigām viņš arī vadīja VMRO-DPMNE.

Maijā viņš tika notiesāts par korupciju un 600 000 eiro vērtas valdības automašīnas izmantošanu personīgiem ceļojumiem. Viņam tika piespriests divu gadu cietumsods. Tiesa Skopjē oktobrī atstāja spriedumu spēkā.

Gruevskis aizbēga no Maķedonijas pēc tam, kad tiesa 9.novembrī deva rīkojumu viņam ierasties cietumā, lai sāktu izciest divu gadu cietumsodu.

Pēc tam, kad Gruevskis 12.novembrī neieradās cietumā, Maķedonija izdeva orderi viņa aizturēšanai, bet tobrīd Gruevskis jau bija aizbēdzis uz Ungāriju caur Albāniju, Melnkalni un Serbiju.

Visas trīs valstis apstiprināja, ka Gruevskis bijis to teritorijā, bet apgalvoja, ka nav varējušas viņu aizturēt bez aresta ordera.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu