Melnās piektdienas izpārdošanu trakums pasaulē (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/EPA/Zumapress/Scanpix

Ceturtdien ASV un daudzviet citur pasaulē veikalus pārpludināja atlaižu kāri pircēji. Lai arī Latvijā ar nosaukumu Melnā piektdiena pazīstamā izpārdošanas diena tika uzņemta samērā atturīgi, citviet notikuši dažādi incidenti, piemēram, Alabamas štatā iepirkšanās centrā izcēlās apšaude, kurā vismaz viens cilvēks tika nogalināts, vēsta aģentūra "Reuters".

VIDEO: Amerikāņi medī Melnās piektdienas atlaides

ASV uzņēmējiem laika posms starp Pateicības dienu (ko svin novembra ceturtajā ceturtdienā, šogad - 22.novembrī) un Ziemassvētkiem ir ļoti svarīgs, jo daļa tirgotāju tieši šajā laikā gūst līdz pat 40% no gada ieņēmumiem. Melnā piektdiena - nākamā diena pēc Pateicības dienas - ar izpārdošanām atklāj pirmssvētku iepirkšanās drudzi.

ASV Nacionālā mazumtirdzniecības federācija norāda, ka vidējais amerikāņu pircējs pirmssvētku sezonā iepirkumos iztērēs vairāk nekā 1000 dolāru.

Melnā piektdiena bieži piesaista pasaules uzmanību ar milzīgajiem cilvēku pūļiem, kas stājas rindās pie veikalu durvīm, un kautiņu izcelšanos pircēju starpā, kad tie nevar sadalīt kādu īpaši izdevīgu piedāvājumu.

Melnās piektdienas akcijas notika arī daudzos Latvijas veikalos, taču tur no ASV vērojamajiem pircēju pūļiem nebija ne miņas. 

GALERIJA: Patērētāju nenovērtētā paradīze "Black Friday" Rīgas ielās

Alabamas štatā, ASV, ceturtdienas vakarā iepirkšanās centrā "Riverchase Galleria" izcēlās apšaude, kurā dzīvību zaudēja vismaz viens cilvēks, bet vēl divi - tai skaitā 12 gadus veca meitene - guva savainojumus.

VIDEO: Melnās piektdienas izpārdošanu laikā Alabamas štatā notikusi apšaude

Kā norāda policija, incidents sākās ar divu pusaudžu konfliktu, kā rezultātā tika izvilkti ieroči. Viens no pusaudžiem tika ievainots, bet otrs centās aizbēgt no notikuma vietas. Kad 18 gadus vecais jaunietis bēgot sastapās ar policistiem, viņu notikuma vietā nošāva. 

GALERIJA: Masu psihoze ir sākusies - Melnā piektdiena pasaulē

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu