Igaunijas premjers saistībā ar Krievijas agresiju sasauc valdības drošības komitejas sēdi

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass pirmdien sasaucis iepriekš neplānotu valdības drošības komitejas sēdi, lai apspriestu Krievijas agresiju pret Ukrainas karakuģiem Kerčas šaurumā. "Tas, kas notika Kerčas šaurumā, ir nopietns starptautisko tiesību pārkāpums," norādīja Ratass.

"Es nosodu Krievijas rīcību, sagrābjot Ukrainas flotes kuģus, Kerčas šauruma slēgšanu un agresiju pret Ukrainu," paziņoja premjers, piebilstot, ka viņš atbalsta tālāku soļu speršanu Ukrainas atbalstam tādās organizācijās kā ANO, Eiropas Savienība (ES) un NATO.

Igaunijas valdības drošības komiteja sapulcēsies uz sēdi plkst.16.30.

VIDEO: Krievijas uzbrukums Ukrainas karakuģiem

Saskaņā ar likumu Igaunijas valdības drošības komiteja koordinē drošības jomas struktūru darbību, analizē un novērtē drošības situāciju valstī, kā arī pilda funkcijas, kuras komitejai nosaka Nacionālais aizsardzības likums, citi likumi un valdība.

Komiteju vada premjerministrs, un tajā ir uzņēmējdarbības un informāciju tehnoloģijas, tieslietu, aizsardzības, ekonomikas un infrastruktūras, finanšu, iekšlietu un ārlietu ministrs.

Jau vēstīts, ka svētdien Ukraina apsūdzēja Krieviju, ka tās robežapsardzes kuģis taranējis Ukrainas Jūras spēku velkoni, kurš līdz ar diviem bruņu kuteriem no Odesas ostas Melnajā jūrā bija devies uz Mariupoles ostu Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, kas atdala Krieviju no tās anektētās Krimas pussalas. Krievijas robežsardzes kuģis arī atklājis uguni, ievainojot sešus Ukrainas jūrniekus, un Krievijas specvienība sagrābusi Ukrainas kuģus, paziņojušas Ukrainas varasiestādes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu