Dzintars: Būtiski, lai prezidentam būtu pārliecība par Gobzema pielaidi valsts noslēpumam (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars.
"Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa lēmumam premjera amatam nominēt Aldi Gobzemu (KPV LV) vajadzētu nozīmēt, ka viņš saņems pielaidi valsts noslēpumam, aģentūrai LETA sacīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Politiķis piebilda - ja prezidents nominējis premjeru bez šādas pārliecības, tas būtu ļoti nopietns risks valsts reputācijai. Vienlaikus nacionālā apvienība vēlētos dzirdēt no prezidenta apstiprinājumu, ka viņam tiešām ir šī pārliecība. VL-TB/LNNK rīcībā nav un nevar būt informācija par pielaidi valsts noslēpumam, līdz ar to atliek paļauties uz prezidenta rīcībā esošu informāciju, turpināja Dzintars.

Viņš atkārtoti pauda, ka VL-TB/LNNK ir savi uzstādījumi un vērtības, par kurām politiskais spēks gatavs diskutēt ar Gobzemu valdības veidošanas procesā.

VL-TB/LNNK uzsver, ka ir jāizveido rīcībspējīga un stabila valdība, kurai būtu vismaz 60 balsu parlamentā.

Kā ziņots, Valsts prezidents valdības veidošanu nolēmis uzticēt Gobzemam. Viņš būs otrais nominētais premjera amata kandidāts, kurš mēģinās izveidot valdību.

Gobzems vēlas, lai Satversmes aizsardzības birojs (SAB) argumentē, kāpēc viņa pielaides izvērtēšanai nepieciešams tik ilgs laiks. "Iestādei ar aptuveni astoņu miljonu budžetu šajā situācijā diez vai ir nepieciešams izprasīt kādus tiesiskās palīdzības lūgumus. Un vēsture rāda, ka to var izdarīt ļoti straujiem soļiem. Tāpēc arī šī problēma, kas patiesībā nav problēma, tiks atrisināta," žurnālistiem pauda premjera amata kandidāts.

Vairākas reizes vaicāts, kā viņš varēs pilnvērtīgi pildīt pienākumus, ja vēl nebūs SAB lēmuma par pielaidi valsts noslēpumam, Gobzems skaidroja, ka varēs pildīt savus pienākumus. "Man būs pielaide, neuztraucieties," viņš uzsvēra.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu