"KPV LV" apspriedusi savu stratēģiju; pēcpusdienā sešu partiju sarunas (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partija "KPV LV" šodien ap plkst.14 savas frakcijas telpās uz valdības veidošanas sarunām aicinājusi pārējās piecas tā dēvētās labēji centriskās partijas, šodien žurnālistiem pēc partijas deputātu apspriedes sacīja "KPV LV" līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Šorīt "KPV LV" frakcijas sēdē deputāti pārrunāja tālāko stratēģiju jeb "ceļa karti". Pašlaik Saeimā sākas komisiju sēdes, tāpēc valdības veidošanas sarunas paredzētas pēcpusdienā.

Politiskajiem spēkiem plānots piedāvāt strādāt ar desmit soļu "ceļa karti", kuru iespējams apspriest ātrāk nekā desmit dienās. "Ceļa karte" ir "KPV LV" iepriekš publiskotā valdības deklarācijas projekta īsā versija, skaidroja Kaimiņš. "Ceļa karti" paredzēts publiskot pēc tam, kad ar to būs iepazīstināti citu partiju pārstāvji.

Jaunā konservatīvā partija (JKP) iepriekš nav piedalījusies sarunās kopā ar Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). JKP līderis Jānis Bordāns pēc Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa lēmuma Aldi Gobzemu (KPV LV) nominēt premjera amatam norādīja, ka sagaida no "KPV LV" vēlēšanu kampaņas uzstādījumu un solījumu izpildi, tajā skaitā par nesadarbošanos ar ZZS.

Vēlāk, taujāts par iespēju piedalīties kopīgās sarunās ar ZZS, Bordāns teica, ka vispirms saņems "KPV LV" uzaicinājumu uz sarunām un tad lems par šo jautājumu. "Mēs iesaistāmies sarunās, atbalstīsim "KPV LV" sarunās," norādīja Bordāns.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis valdības veidošanu nolēmis uzticēt "KPV LV" politiķim Gobzemam.

Gobzems būs otrais nominētais premjera amata kandidāts, kurš mēģinās izveidot valdību. Iepriekš prezidents bija uzticējis valdības veidošanu JKP līderim Bordānam, kuram tas neizdevās.

Intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" SAB direktors Maizītis paudis, ka Gobzema vētīšana, lai saņemtu pielaidi valsts noslēpumam, varētu ilgt pat pusgadu.

"KPV LV" parlamenta vēlēšanās ieguva otro vietu ar 14,25% vēlētāju atbalstu un 16 deputātu vietas 13.Saeimā.

Kopumā parlamentā darbojas septiņas frakcijas. Vislielākā frakcija - 23 deputāti - ir "Saskaņai", JKP un "KPV LV" pārstāv pa 16 deputātiem, "Attīstībai/Par!" un nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - pa 13, ZZS - 11, bet "Jauno Vienotību" - astoņi.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu