Meksikas prezidents Trampa znotam piešķirs valsts augstāko apbalvojumu

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/Scanpix

Meksikas prezidents Enrike Penja Njeto dažas dienas pirms pilnvaru termiņa beigām paziņojis, ka ASV prezidenta Donalda Trampa znotam tiks pasniegts valsts augstākais apbalvojums, uz ko var pretendēt ārvalstnieki, vēsta "The Guardian".

Penja Njeto prezidenta pilnvaras beigsies piektdien, 30.novembrī. Sešu amatā aizvadīto gadu laikā viņu pavadījuši skandāli par korupciju un interešu konfliktiem. Uzņēmuma "Consulta Mitofsky" aptauja liecina, ka Penju Njeto atbalsta vien 24% iedzīvotāju.

Penja Njeto nodēvējis Kušneru par "diženu Meksikas sabiedroto", ar kura palīdzību izdevies vienoties par jaunu tirdzniecības līgumu, ar kuru tiks aizstāts Ziemeļamerikas brīvās tirdzniecības līgumu (NAFTA) starp ASV, Kanādu un Meksiku.

Prezidenta lēmums pārsteidzis un saniknojis Meksikas sabiedrību, jo Tramps izteicis vairākus nepatīkamus komentārus par kaimiņvalsts iedzīvotājiem, kā arī joprojām draud slēgt ASV-Meksikas robežu saistībā ar Centrālamerikas migrantu karavānu, kas patlaban atrodas Tihuanā.

Acteku ērgļa ordeni iepriekš saņēmušas tādas personības kā Lielbritānijas karaliene Elizabete II un bijušais Dienvidāfrikas prezidents Nelsons Mandela.

"Acteku ērgļa pasniegšana [Kušneram] ir pazemojums un gļēvulība," raksta vēsturnieks Enrike Krause.

"Perfekts Penjas Njeto termiņa noslēgums: viņa valdības ieņemtās pozīcijas pret Trampu necienīguma ilustrācija," raksta ekonomikas profesora Karloss Bravo Redžidors. "Beidzamais spēriens meksikāņiem."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu