Karastāvoklis Ukrainā: valstī neielaidīs 16 līdz 60 gadus vecus vīriešus no Krievijas (15)

TVNET/UNIAN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Karastāvokļa laikā Ukrainas robežsardze valsts teritorijā neielaidīs vīriešus no Krievijas vecumā no 16 līdz 60 gadiem, kā arī Krievijas pilsoņus, kas nevar apstiprināt brauciena mērķi, vēsta aģentūra UNIAN.

(Papildināta ziņa.)

Ukrainas robežsardzes dienests sanāksmē piektdien paziņoja, ka visiem Krievijas pilsoņiem vīriešiem vecumā no 16 līdz 60 gadiem aizliegts iebraukt Ukrainā, kamēr būs spēkā karastāvoklis.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko sanāksmē sacīja, ka pasākumu mērķis ir nepieļaut, ka Krievija izveido privātas armijas Ukrainas teritorijā.

Kā pavēstīja robežsardzes dienesta preses pārstāvis Andrejs Demčenko, tāpat robežsargi neielaidīs valstī Krievijas pilsoņus, kuri nevar apstiprināt brauciena mērķi.

Viņš sacīja, ka visos robežpunktos tiek īstenota pastiprināta robežas kontrole un atbilstoši likumam par karastāvokļa tiesisko režīmu darbojas arī īpašs iebraukšanas-izbraukšanas režīms.

"Ārzemniekiem un personām bez pilsonības, tajā skaitā Krievijas pilsoņiem, šķērsojot robežu, robežsargi veic pastiprinātu intervēšanu. Tāpat tiek noteiktas riska grupas, kuras var būs saistītas ar destabilizējošiem pasākumiem Ukrainā. Tāpēc mēs pārbaudām viņu iepriekšējos braucienus uz Ukrainu, vai viņi nav pārkāpuši Ukrainas likumus, nav apmeklējuši pagaidu okupētās teritorijas," pavēstīja Demčenko.

Pēc viņa teiktā, starp noteiktajām riska grupām vislielākā uzmanība tiek pievērsta Krievijas pilsoņiem, kuri "var izveidot noteiktas šūniņas, kuras nākotnē var veikt destabilizējošus pasākumus Ukrainas interešu graušanai".

Kā tīmekļa medijam "Meduza" apliecinājuši vairāki Krievijas pilsoņi Kijevas lidostā, Ukrainā netiek ielaisti ne tikai vīrieši, bet arī sievietes.

Porošenko trešdien parakstījis likumu par karastāvokļa noteikšanu valstī, reaģējot uz Kerčas šaurumā notikušo Krievijas uzbrukumu Ukrainas kuģiem.

Ukrainas parlaments pirmdien atbalstīja prezidenta rīkojumu noteikt karastāvokli uz 30 dienām desmit pierobežas apgabalos.

Karastāvoklis ir spēkā no 26.novembra līdz 26.decembrim.

Porošenko nolēma izsludināt karastāvokli pēc tam, kad svētdien Krievijas robežsardzes kuģis Kerčas šaurumā uzbruka Ukrainas jūras spēku velkonim un diviem bruņu kuteriem. Ukrainas kuģi tika sagrābti un aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā.

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu