Aicina mediķus pieteikties profesionālās kvalifikācijas celšanai Eiropas fonda projektā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Universitātes Paula Stradiņa medicīnas koledža aicina pieteikties mediķus profesionālās kvalifikācijas celšanai, apgūstot zināšanas un praktiskās iemaņas, lai varētu atpazīt un izvērtēt kardiopulmonālās sistēmas funkciju izsīkuma draudus vai izsīkuma pazīmes pieaugušajiem, informēja Veselības ministrijā.

Attiecīgā neformālās izglītības programma "Pieaugušo paplašināta kardiovaskulārā atdzīvināšana: pirmsslimnīcas etaps" norisināsies Eiropas Sociālā fonda projektā.

Programmas mērķauditorija ir ārsti, ārsta palīgi un māsas.

Mācībās tiks sniegtas zināšanas un praktiskās iemaņas, lai varētu atpazīt un izvērtēt kardiopulmonālās sistēmas funkciju izsīkuma draudus vai izsīkuma pazīmes pieaugušajiem, pieņemt pareizo lēmumu un veikt adekvātus pasākumus kritiski slimu pacientu veselības stāvokļa stabilizēšanai, darbojoties komandā.

Saskaņā ar mācību programmu, tiks apskatītas vairākas tēmas, tostarp paplašinātas kardiopulmonālās reanimācijas aktuālās vadlīnijas, palīdzība aizrīšanās gadījumā, elpceļu caurlaidības un elpošanas nodrošināšana, sirds ritma un vadīšanas traucējumi, to atpazīšana, pieaugušo paplašinātā kardiovaskulārā atdzīvināšana, dzīvībai un veselībai kritisku stāvokļu medikamentozā terapija, neatliekami ārstējamu stāvokļu diagnostika, neatliekamā medicīniskā palīdzība, taktika, kā arī pēcreanimācijas aprūpe.

Programmas mācības notiek trīs dienas, kurās paredzētas 14 akadēmiskās stundas teorētiskajās nodarbībās, bet desmit - praktiskajās.

Pirmās grupas trīs nodarbības norisināsies 6., 7. un 8.decembrī medicīnas koledžā, bet nākamās nodarbības paredzētas nākamā gada janvārī, martā, jūnijā, jūlijā un septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu