Šonedēļ slapjdraņķis mīsies ar salu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Miks Emīls Akmentiņš

Lai gan nedēļas pirmajā pusē laiks kļūs siltāks, nedēļas vidū termometra stabiņš atkal noslīdes zem nulles, vēsta Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Nedēļas vidū uzspīdēs saule, bet sniegs un slapjš sniegs ar pārtraukumiem gaidāms visu nedēļu.

Nedēļas pirmajā pusē teritorijā ieplūstot siltākām gaisa masām, sniegs pāries slapjā sniegā un lietū, vietām iespējama arī atkala - uz ceļiem veidosies apledojums.

Piekrastes rajonos gaiss sasils līdz 5 un vairāk grādiem, citviet valdīs atkusnis, un sniega sega, kuras biezums vēl pirmdien pieauga par 1-4 cm, strauji kusīs. Jārēķinās ar nokrišņiem – gaisa temperatūrai paaugstinoties, nedēļas pirmajā pusē būs slapjš sniegs un lietus.

Nedēļas vidū, atmosfēras spiedienam paaugstinoties, laiks skaidrosies, vietām uzspīdēs saule, nokrišņu daudzums samazināsies. Termometra stabiņš atkal noslīdēs zem 0° atzīmes, informē LVĢMC.

Nedēļas vidū laiks atkal kļūs aukstāks. Nedēļas nogalē pūtīs brāzmains vējš, piekrastē brāzmās sasniedzot 15-19 m/s.

Prognozes liecina, ka nedēļas beigās pastiprināsies ciklonu darbība - debesis klās bieza mākoņu sega, līdz ar to gaisa temperatūra naktī un dienā saglabāsies diezgan vienmērīga. Latviju no dienvidrietumiem šķērsos plaša nokrišņu zona, kas visā teritorijā atnesīs snigšanu.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu