Nesaskaņas Dundagas novada domē – nespēj izveidot ētikas komisiju

Video
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Jau kopš jūlija Dundagas novada domes sēdēs tiek izskatīts jautājums par Ētikas komisijas izveidi, bet joprojām bez rezultātiem. Novembra izskaņā novada dome saņēma arī vēstuli no Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, ka tā ir jāizveido. Arguments, kāpēc komisijas joprojām nav, - neesot cilvēku, kuri varētu tajā darboties.

13 Dundagas novada pašvaldības iestāžu un struktūrvienību vadītāji iesniegumos domes vadībai pauduši neapmierinātību par sadarbību ar novada domes izpilddirektori Janitu Valteri. Kolkas pagasta pārvaldes vadītājs Aldis Pinkens pauž, ka izpilddirektores vadības stils neatbilst publiskās pārvaldes vispārējiem principiem un ētikas normām, un šos jautājumus var atrisināt, tikai izveidojot ētikas komisiju.

“Ja ir institūcija, kurai ir jābūt, tad tai ir jābūt. Kamēr mēs to nesapratīsim, būsim spiesti apmainīties ar oficiālām vēstulēm, jo savādākā veidā pagaidām šeit nav izdevies rast atsaucību problēmu risināšanā,” tā uzskata Aldis Pinkens.

Ko par radušos situāciju saka pati izpilddirektore, uzzini Re:TV sagatavotā video sižetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu