Krievija maksās kompensāciju "Pussy Riot" dalībniecēm (1)

TVNET/LETA/RFE/RL
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Krievija pildīs Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) pasludināto spriedumu un maksās trim pankgrupas "Pussy Riot" dalībniecēm kompensācijas par viņu tiesību pārkāpumiem, pavēstīja Krievijas Tieslietu ministrija.

Tiesa atzina, ka lietā par "Pussy Riot" akciju Maskavas pareizticīgo katedrālē pārkāptas grupas dalībnieču tiesības uz brīvu viedokļa paušanu un taisnīgu lietas izskatīšanu tiesā.

Ministrijā norādīja, ka "nav procesuālu iespēju, lai apstrīdētu ECT lēmumu "Pussy Riot" sūdzības lietā".

"Krievijas varasiestādes godprātīgi izturas pret visu Eiropas tiesas lēmumu izpildes jautājumu," piebilda ministrijā.

"Pussy Riot" dalībnieces viņām pienākošās naudas kompensācijas saņems trīs mēnešu laikā.

Nadežda Tolokoņņikova un Marija Aļohina saņems pa 16 000 eiro, bet Jekaterina Samuceviča - 5000 eiro. Vēl 11 700 eiro Krievija samaksās par tiesas izdevumiem.

4.decembrī ECT noraidīja Krievijas valdības lūgumu nodot lietu atkārtotai izskatīšanai Lielajā palātā.

2012.gada februārī piecas "Pussy Riot" dalībnieces Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoja "panku lūgšanu" ar politiskām prasībām. Akcijas video tika publiskots tīmeklī un izsauca plašu rezonansi.

Vēlāk policija trīs aktīvistes aizturēja, un tiesa 2012.gada augustā viņām par huligānismu piesprieda divus gadus vispārējā režīma kolonijā.

GALERIJA: "Pussy Riot" tiesas prāva Maskavā

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu