Ziemeļkoreja izvērš aktivitātes raķešu bāzēs, liecina jaunākie satelītuzņēmumi (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ziemeļkoreja ir ievērojami paplašinājusi aktivitātes tālas darbības raķešu bāzēs, kas atrodas kalnainā reģionā valsts ziemeļu daļā, liecina jauni ar satelītu uzņemti attēli, kas nonākuši ASV medija CNN rīcībā, kārtējo reizi apliecinot, ka Ziemeļkorejas un ASV diplomātiskās sarunas nav spējušas panākt progresu centienos piespiest Ziemeļkoreju spert konkrētus soļus denuklearizācijas virzienā.

Jaunākajos attēlos redzams, ka tikusi paplašināta viena raķešu bāze, par kuras eksistenci iepriekš bija zināms. Tāpat attēli atklāj vēl vienu bāzi, par kuras eksistenci iepriekš publiski nebija zināms.

Abas bāzes atrodas aptuveni desmit kilometru attālumā viena no otras.

Analītiķi pauž viedokli, ka šīs bāzes varētu tikt izmantotas kā Ziemeļkorejas jaunāko tālās darbības rādiusa raķešu bāze, ieskaitot arī raķetes, kas var tikt aprīkotas ar kodolgalviņām.

Jaunākie attēli atklāj, ka otrajā, līdz šim nezināmajā bāzē, norisinās būvdarbi.

Eksperti uzsver: lai arī ko Ziemeļkorejas vadonis Kims Čenuns pasaulei stāstītu par vēlmi atbrīvoties no kodolieročiem, Ziemeļkoreja turpina strādāt pie raķetēm, ko varēs aprīkot ar kodolieročiem.

Kā vēstīts, ASV prezidents Donalds Tramps un Kims samitā Singapūrā šā gada jūnijā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņemas "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu