Etsy atklāj: kādi dizaina priekšmeti būs aktuāli nākamgad

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram/Etsy

Tuvojoties gada noslēgumam, daudzi dizaina eksperti, speciālisti un arī dizaina preču veikali izziņo provizoriskās nākamā gada tendences. Arī lielākais rokdarbu un pašdarināto nieciņu interneta veikals Etsy ir atklājis piecas dizaina priekšmetu tendences, kas kļūs pat ļoti pieprasītas 2019. gadā. Rokdarbu tīkls skaidro, ka nākamajā gadā aktualitātes koncentrēsies uz dabiskumu, ilgtspējību, ekoloģiju, kas ir pretēji 2018. gadam, kad dizainā valdīja ideālisms un pat ar pasakām un maģiju saistīti motīvi, proti, zvaigznes, mileniāļu rozā krāsa, vienradži un astroloģija.

2019. gads – maksimālisma uzvaras gājiens

Jau šogad maksimālisms ir bijis aktuāls temats, kas lēnām sāk aizstāt pirmīt populāro skandināvu askētismu. Tomēr 2019. gadā maksimālisms kļūs vēl iecienītāks un pieprasītāks. Tas nozīmē, ka interjeros arvien vairāk parādīsies kliedzošākas krāsas, dažādu rakstu, tekstūru un dizaina apvienojums. Kādreiz sīkumi un rakstu pārpilnība bija kā interjera stigma, no kuras jāizvairās, bet šodien tā ir kļuvusi par tendenci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by etsy (@etsy) on

Koraļļu krāsa un apdedzinātais apelsīns

Ik gadu decembra sākumā Amerikas krāsu institūts “Pantone” paziņo nākamā gada krāsu, kas savukārt iezīmē nākamā gada aktuālākās krāsas interjerā un dizainā. Šajā decembrī “Pantone” gada krāsas godā iecēla koraļļu krāsu – siltu persiku toni ar zeltainu pamattoni. Arī Etsy speciālisti atzīst, ka nākamajā gadā šādu krāsu redzēsim gan interjera dizainā, gan apģērbu un aksesuāru modē.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by etsy (@etsy) on

Herbāriji pret terārijiem

Šogad īpaši aktuāli ir bijuši sukulentu un kaktusu terāriji – stikla trauki, kuros iekārtota miniatūra tuksneša ainava. Lai gan šādi dekori ir skaisti, tie tomēr prasa rūpes un aizņem daudz vietas. Etsy skaidro, ka to vietā nāks herbāriji jeb spiesto ziedu un lapu gleznas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by etsy (@etsy) on

Indiāņu raksti

Tā kā dabiskie toņi un raksti lēnām sāk ieņemt dizaina pasauli, pieprasītāki kļūst arī indiāņu raksti un motīvi. Šogad īpaši populāri bija kaktusu motīvi un formas, kas savukārt par tendenci ir padarījuši tuksneša tēmu – tā ilustrācijas un motīvus. Etsy stilisti paredz, ka nākamajā gadā pieprasīti būs arī indiāņu ciltīm raksturīgie audumi – vilna un lins.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by etsy (@etsy) on

Sliņķi aizstāj vienradžus

Šajā gadā aktualitāte bija vienradži un ar maģiju saistītās tēmas, bet tagad tos nomaina reālistiskāki dzīvnieki - sliņķi. Etsy skaidro, ka šā gada beigās patērētāji arvien vairāk pieprasa interjera priekšmetus ar amizantā dzīvnieciņa attēlu, piemēram, spilvenus, traukus vai pat rotaslietas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by etsy (@etsy) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu