Briti pastiprinās spiedienu pret Putina naudas maka turētājiem (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas specdienesti gatavojas pastiprināt spiedienu pret uzņēmējiem, kas ir ļoti tuvi Krievijas valdībai, tā, atsaucoties uz avotiem Apvienotās Karalistes izlūkdienestos, vēsta „Daily Telegraph”. Laikraksts norāda, ka saraktā iekļauti Arkādijs un Boriss Rotenbergi, Romāns Abramovičs, Igors Sečins, Ališers Usmanovs un Oļegs Deripaska.

Londona vēlas panākt, lai Putinam tuvajiem oligarhiem būtu pēc iespējas mazākas „manevrēšanas iespējas” sava biznesa īstenošanā. Turklāt Lielbritānijas premjeres Terēzas Mejas sagatavotajā dokumentā ir runa arī par miljardieru pārvietošanās ierobežojumiem Eiropā.

Pret oligarhiem pastiprinātais spiediens ir daļa no plāna, lai atturētu Krieviju no tālākiem agresijas aktiem Eiropā pēc Solsberijā sarīkotā ķīmiskā uzbrukuma bijušajam krievu dubultaģentam aģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu