TV3: pēc Gobzema valdības veidošanu varētu uzticēt Riekstiņam vai Strīpniekam (32)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artuss Kaimiņš uzskata, ka "Saskaņai" nedrīkst ļaut ietekmēt politiskos procesus Latvijā
Artuss Kaimiņš uzskata, ka "Saskaņai" nedrīkst ļaut ietekmēt politiskos procesus Latvijā Foto: Ekrānšāviņš no video

KPV LV līdzpriekšsēdētājs Artuss Kaimiņš neatbalsta sava partijas biedra Alda Gobzema ieceri veidot bezpartejisku profesionāļu ministru kabinetu KPV LV pārstāvja Alda Gobzema vadībā, jo šādā gadījumā „Saskaņai” tiek dots ļoti liels mandāts ietekmēt valstiskos procesus Latvijā, to Kaimiņš sestdien apliecināja intervijā TV3 ziņām. Kaimiņam šāds valdības modelis nav pieņemams un viņš personīgi to neatbalsta.

Kaimiņš TV3 neatklāj, vai nolēmis pirmdien aicināt Aldi Gobzemu atsaukt savu kandidatūru premjera amatam, un arī nevēlējās prognozēt, vai KPV LV frakcija pirmdien varētu sašķelties. Savukārt Aldis Gobzems domstarpības ar Artusu Kaimiņu dēvē par normālu demokrātisku procesu, jo katram partijā ir tiesības uz savu viedokli, bet tad, kad tiek pieņemti lēmumi, tad šie lēmumi tiekot izpildīti.

Savukārt Kaimiņš uzsver, ka aicinās arī citus partijas biedrus Gobzema piedāvāto ekspertu valdību neatbalstīt, uzsverot, ka tas ir sirdsapziņas un nevis frakcijas disciplīnas balsojums.

„Frakcijā deputāti nav roboti. Frakcijas deputātiem katram ir sava galva uz pleciem, un katram deputātam savs lēmums būs jāpieņem pašam”, telefonintervijā TV3 norāda Artuss Kaimiņš.

Neoficiāla informācija liecina, ka deputātu viedokļi frakcijā dalās līdzīgi. Gobzema nostāju atbalsta divi no trim KPV LV līdzpriekšsēdētājiem – Linda Liepiņa un Atis Zakatistovs. Tikmēr vairums biedru – Kaimiņa pozīciju. Tomēr pirms pirmdien gaidāmās sēdes viņi ir izvairīgi. Gan Ieva Krapāne, gan arī Iveta Benhena – Bēkena neprognozē frakcijas šķelšanos. Linda Liepiņa nekādus komentārus šajā jautājumā nevēlas sniegt.

TV3 atgādina, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis Aldim Gobzemam bija devis laiku līdz 10.decembrim, lai premjera amatam nominētais KPV LV pārstāvis varētu izveidot valdību, taču jau tagad esot skaidrs, ka šajā datumā balsojums Saeimā nevarēs notikt.

Neoficiāla informācija liecinot, ka Rīgas pilī strauji zūd ticība Gobzema spējām izveidot valdību, bet nākamnedēļ varētu sākties jauns valdības veidotāja meklēšanas process. Ja Gobzemam neizdodas izveidot valdību, tad ticamākais scenārijs ir, ka Vējonis piedāvās to izdarīt kādam bezpartejiskam kandidātam. Pašlaik kā iespējamus kandidātus neoficiāli min Latvijas vēstnieku Krievijā Māri Riekstiņu un Latvijas Valsts mežu vadītāju Robertu Strīpnieku.

Komentāri (32)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu