KNAB, iespējams, aizturējis uzņēmēju Māri Martinsonu (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), iespējams, aizturējis uzņēmēju Māri Martinsonu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Martinsona advokāts Didzis Vilemsons aģentūrai LETA pagaidām nekomentēja, vai viņa klients ir aizturēts.

KNAB aģentūrai LETA apstiprināja, ka kādā krimināllietā birojs veic procesuālās darbības, taču nekomentēja, vai šajā kriminālprocesā aizturēts Martinsons.

Birojs saprot sabiedrības interesi, bet vienlaikus lūdz plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus un sabiedrību būt saprotošiem un ļaut birojam dažas dienas strādāt un veikt nepieciešamās kriminālprocesuālās darbības. Tiklīdz tas būšot iespējams, neapdraudot izmeklēšanu, KNAB sola sniegt papildu informāciju.

Aģentūrai LETA zināms, ka Martisona aizturēšana nav saistīta ar izmeklēšanām pret Latvijas Bankas (LB) prezidentu Ilmāru Rimšēviču.

Jau ziņots, ka Martinsons un Latvijas Bankas (LB) prezidents Ilmārs Rimšēvičs patlaban ir apsūdzētā statusā citā kriminālprocesā, kas atrodas Ģenerālprokuratūrā, un kuru iepriekš izmeklēja KNAB. Šovasar Ģenerālprokuratūra Rimšēvičam uzrādīja apsūdzību par kukuļņemšanu, bet Martinsonam - par kukuļņemšanas atbalstīšanu. Šajā lietā abus aizturēja februārī, taču vēlāk piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

Lietas uzraugošā prokurore Viorika Jirgena iepriekš pastāstīja, ka KNAB šo lietu sācis pēc divu AS "Trasta komercbanka" akcionāru iesnieguma. Abi akcionāri lietā figurējot kā kukuļdevēji, taču esot atbrīvoti no kriminālatbildības, jo viņi labprātīgi vērsušies tiesībsargājošajās iestādēs ar informāciju par šo notikumu.

Rimšēvičs figurē aizdomās turētā statusā vēl kādā KNAB izmeklētā kriminālprocesā. Šajā lietā birojs Rimšēviču tur aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un nepatiesas informācijas sniegšanu ASV tiesībsargājošajām iestādēm saistībā ar "ABLV Bank" darbībām.

Iepriekš presē Martinsona vārds minēts arī citos kriminālprocesos.

Martinsonam vai viņa ģimenes locekļiem pilnībā vai daļēji piederējuši uzņēmumi daudzu gadu garumā sekmīgi piedalījušies valsts un pašvaldību finansētos būvprojektos.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu