Maduro atkal apsūdz ASV atentāta planošanā pret viņu (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Venecuēlas autokrāts Nikolass Maduro trešdien apsūdzēja ASV prezidenta nacionālās drošības padomnieku Džonu Boltonu atentāta plānošanā pret viņu un karavīru apmācīšanā uzbrukumu veikšanai Venecuēlā. Valsts cieš no smagas ekonomiskas krīzes un ir pieņmusi palīdzību no Krievijas.

"Džons Boltons ir iecelts par vadītāju plānam panākt valsts apvērsumu, noslepkavot Nikolasu Maduro un uzspiest pagaidu valdību," radiostacija "Union Radio" citēja prezidenta teikto.

Kolumbijas valdība, kuru Maduro apsūdzēja par piedalīšanos šajā sazvērestībā, paziņoja, ka tā "kategoriski noraida" šādus paziņojumus, un pieprasīja "respektu" pret Kolumbijas prezidentu Ivanu Duki.

Divas dienas pirms šiem Maduro izteikumiem divi Krievijas bumbvedēji nolaidās Karakasā, un daži to interpretēja kā pasākumu Venecuēlas aizsardzībai pret iespējamu Rietumvalstu uzbrukumu.

Maduro apsūdzēja Boltonu, ka viņš sadarbībā ar Duki apmācījis "algotņu un paramilitāros spēkus", un apgalvoja, ka vairāk nekā 700 kolumbiešu un venecuēliešu paramilitāro spēku pārstāvju tikuši apmācīti Kolumbijas ziemeļos.

Maduro arī apgalvoja, ka ASV tiek apmācīti īpaši desantnieki uzbrukumiem Venecuēlas aviobāzēm.

Maduro apsūdzēja Vašingtonu, ka tā bijusi iesaistīta augustā notikušajā neveiksmīgajā uzbrukumā viņam, izmantojot dronus.

Viņš arī sacīja, ka ir gatavs runāt ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, lai "šie trakie plāni" tiktu apturēti.

Kolumbija paziņoja, ka tā "visskaidrākajā un visspēcīgākajā veidā nosoda Nikolasa Maduro nelaipnos, necienīgos un apmelojošos apgalvojumu par iedomātu karu, kuru Kolumbija it kā tiektos uzsākt".

"Kolumbija ir valsts, kas pilnīgi ievēro starptautisko tiesību normas," paziņoja Ārlietu ministrija, piebilstot, ka šī valsts turpinās sadarboties ar starptautisko sabiedrību, lai panāktu "demokrātiskās iekārtas atjaunošanu Venecuēlā".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu