"Noguris no cilvēka miesas ēšanas." Dienvidāfrikā notiesā divus kanibālus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Diviem vīriešiem Dienvidāfrikā trešdien par slepkavību un kanibālismu piespriests mūža ieslodzījums, vēsta Lielbritānijas medijs “The Guardian”.

33 gadus vecais Nono Mbatha un 22 gadus vecais Lungisani Magubane atzīti par vainīgiem pagājušajā gadā veiktā sievietes slepkavībā un daļējā viņas mirstīgo atlieku apēšanā.

Pasludinot spriedumu šajā lietā, tiesnesis norādīja, ka abu vīrieši pastrādājuši visšaušalīgāko noziegumu.

Mbatha, kas nodarbojies ar dziedniecību, tika aizturēts Kvazulu-Natālas provincē, Dienvidāfrikas ziemeļaustrumu daļā pēc tam, kad viņš pats ieradās policijas iecirknī.

Viņam līdzi bija soma, kurā atradās cilvēka kāja un roka, un viņš policistiem paziņoja, ka esot noguris no cilvēka miesas ēšanas.

Šajā lietā kopumā tika aizturēti septiņi cilvēki, bet tiesas priekšā beigās stājās trīs. Trešais no apsūdzētajiem tika attaisnots.

Tiesa secināja, ka Mbatha un Magubane 24 gadus veco sievieti nogalināja tieši ar mērķi apēst viņas ķermeņa daļas.

Dienvidāfrikā nav likumu, kas tiešā veidā aizliedz kanibālismu, tomēr cilvēka mirstīgo atlieku apgānīšana un cilvēka ķermeņa daļu glabāšana valstī ir krimināli sodāms pārkāpums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu