Britu tūristes slepkavība Jaunzēlandē: atrasta lāpsta - iespējamais slepkavības ierocis

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Jaunzēlandes policija ceturtdien paziņoja, ka atradusi lāpstu, ko uzskata par slepkavības ieroci britu tūristes Greisas Milleinas lietā. 22 gadus vecā jauniete pēdējoreiz tika redzēta dienu pirms savas dzimšanas dienas kopā ar kādu vīrieti, ar ko esot iepazinusies mobilajā aplikācijā "Tinder". Gadījums satriecis Jaunzēlandi, kas parasti tiek uzskatīta par tūristiem ļoti drošu zemi.

Policija lāpstu atrada Oklendā, analizējot novērošanas kameru ierakstus.

Milleina slepkavībā apsūdzēts 26 gadus vecais Džesijs Kempsons. Viņš pirmdien stājās Oklendas tiesas priekšā.

Milleinas līķis tika oficiāli atpazīts trešdien. 

Jauniete pēc augstskolas pabeigšanas bija nolēmusi apceļot pasauli. Viņa pabija Peru, bet pēc tam devās uz Jaunzēlandi.

Policija uzskata, ka abi jaunieši iepriekš nebija pazīstami, taču nekomentēja medijos izskanējušās ziņas, ka viņi iepazinušies aplikācijā "Tinder". "Es iziešu satikties ar draugu," Milleina pirms pazušanas teica istabas biedriem viesnīcā. Draugiem rakstītajās ziņās viņa sacīja, ka dodas uz tikšanos ar puisi.

Milleina līdz pazušanai gandrīz ik dienas sazinājās ar ģimeni. Kad komunikācija pārtrūka, tuvinieki sāka satraukties. 

Svētdien izmeklētājs Skots Bīrds paziņoja, ka policistu atrastās mirstīgās atliekas vēl nav identificētas, bet ir pamats domāt, ka tās pieder Milleinai. "Līdz ar to Greisas meklējumi ir beigušies," viņš teica notikuma vietā sanākušajiem žurnālistiem. "Milleinu ģimenei šis ir nepanesams laiks, un mēs izsakām viņiem līdzjūtību."

Milleinas līķis tika atrasts svētdien Oklendas nomalē, apmēram 25 kilometru attālumā no jauniešu viesnīcas "CityLife", kur pēdējoreiz tika redzēta kopā ar vīrieti. Milleina pazuda 1.decembrī - dienu pirms 22. dzimšanas dienas.

"Es jūtu milzīgas sāpes un kaunu, ka tas noticis mūsu valstī - vietā, kas lepojas ar savu viesmīlību," teica Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Arderna.

"Jaunzēlandes vārdā gribu atvainoties Greisas ģimenei. Jūsu meitai šeit vajadzēja būt drošībā, bet tā nenotika, un es par to atvainojos."

Milleinas nāve satricinājusi Jaunzēlandi, kas tiek uzskatīta par ļoti drošu ceļojumu galamērķi. Valstī, kurā dzīvo nepilni pieci miljoni iedzīvotāju, gadā tiek reģistrētas apmēram 50 slepkavības.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu