Video: ekstrēmais Aston Martin iegūs motoru ar F1 gēniem un skanēs šādi

Ingars Tenis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aston Martin Valkyrie dzinējs
Aston Martin Valkyrie dzinējs Foto: Aston Martin

Sportisko un grezno ielas autoražotājs Aston Martin nu jau kādu laiku gatavo visu laiku ekstrēmāko modeli Valkyrie. Tam būs daudz kopīga ar Formula 1, un tie nebūs tikai materiāli un būvēšanas metode, bet lielā mērā arī spēka agregāts ar vairāk nekā tūkstoš zirgspēkiem.

Pilnīgas un detalizētas informācijas par Aston Martin "valkīru" pagaidām nav, jo, kā norāda kompānija, izstrāde vēl turpinās. Tomēr par atmosfērisko motoru informācija netiek slēpta un nupat publiskotā video var novērtēt tā spalgo dziesmu. 

Motors ir izstrādāts sadarbībā ar kompāniju Cosworth, kas autosporta un arī ielas automobiļu pasaulē ir labi zināms vārds. Motora darba tilpums ir 6,5 litri un tie sadalīti pa 65 grādu V veidā izkārtotiem 12 cilindriem. Dzinēja uzbūvē izmantoti eksotiski materiāli, tai skaitā titāns, Formula 1 tipa virzuļi, bet kloķvārpstas izgatavošanas process kopā ilgst sešus mēnešus.

Rezultātā atmosfēriskais motors attīsta 1000 zirgspēkus jeb 153,8 zirgspēkus uz darba tilpuma litru, kas raksturīgi reti kuram ielas auto. Kas būtiski, maksimālā jauda tiek attīstīta pie 10 500 apgriezieniem minūtē, bet apgriezienu limits ir apaļi 11 000. Šādi F1 bolīda cienīgi skaitļi mūsdienu autobūvē ir retums, un faktiski tikai topošais Mercedes-AMG One ietilpst šajā kategorijā. Kā zināms, šim auto būs Formula 1 izmantotais 1,6 litru V6 turbo motors, kura apgriezienu maksimums būs 11 000 apgr./min.

Foto: Aston Martin

Jāpiebilst, ka Valkyrie iekšdedzes motora griezes moments ir 740 Nm pie 7000 apgriezieniem minūtē. Taču 1000 ZS un 740 Nm nebūt nebūs galējie rādītāji, jo Aston Martin hipermašīnai, tāpat kā Mercedes-AMG One, papildus paredzēts uzstādīt hibrīdsistēmu ar baterijām. Par papildus veiktspēju, ko nodrošinās tā, Aston Martin saka, ka precīzi dati būs zināmi tikai izstrādes noslēgumā. 

Foto: Aston Martin
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu