Spriņģe: Amerika atkāpšanās ir darbības imitācija, sajūtot sviluma smaku (12)

Lauma Lazdiņa
, Ziņu redaktore / žurnāliste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Inga Spriņģe
Inga Spriņģe Foto: Jānis Škapars/TVNET

Andra Amerika atkāpšanās ir vien darbības imitācija, sajūtot "sviluma smaku", turklāt Ameriks saglabā par vicemēra krēslu daudz ienesīgāko amatu Rīgas brīvostas valdē, portālam TVNET norāda pētnieciskā žurnāliste un neatkarīgā pētnieciskās žurnālistikas centra "ReBaltica" līdzdibinātāja Inga Spriņģe. 

Spriņģe piebilda, ka, viņasprāt, Amerika atkāpšanās no amata ir klusums pirms tuvojošās vētras. "Ameriks nojauš, ka briest vēl lielākas ziepes, tādēļ, lai imitētu darbību, izvēlējies demisionēt," saka žurnāliste. 

Vēl viens apstāklis, kas liecina par darbības imitāciju, ir Amerika izvairīšanās no žurnālistu jautājumiem. "Neatbildēšana uz uzdotajiem jautājumiem ir tipiska Rīgas domes īpašība. Domē valdošā partija izvēlas neatbildēt uz nepatīkamiem jautājumiem un tā vietā iztērē miljoniem eiro, lai nopirktu reklāmas laukumus medijos un izplatītu savu vēstījumu," norāda Spriņģe.

"ReBaltica" pārstāve piebilda, ka ir grūti noticēt Amerika skaidrojumiem, ka demisija saistīta ar rūpēm par reputāciju. "Amerikam nerūp viņa reputācija, jo viņam jau sen reputācijas vairs nav," saka Spriņģe.

"Gan Ameriks, gan Ušakovs, manuprāt, ir noguruši no šā darba un viņiem palicis garlaicīgi. Amati Rīgas domē viņiem vairs nav saistoši ne varas, ne naudas dēļ, jo abi šie instrumenti viņiem jau ir. Tāpat viņiem vairs nav politisko ambīciju attiecībā uz šiem amatiem," secina Spriņģe. 

Arī politiskās partijas "Saskaņa" popularitāte iedzīvotāju vidū sarūk, un ir liela iespēja, ka "Saskaņa" zaudēs varu nākamajās Rīgas domes vēlēšanās, tāpēc vieglāk ir laikus atkāpties no amata un tēlot cietējus, saka Spriņģe. 

Kā vēstīts, Rīgas domes vicemērs Andris Ameriks pirmdien paziņoja par atkāpšanos no amata. 

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu