"Jaunā Vienotība" komentārus par piedāvātajiem ministru amatu kandidātiem sola tikai pēc visu vārdu nosaukšanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Jaunās Vienotības" valdes priekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc partijas valdes sēdes.
"Jaunās Vienotības" valdes priekšsēdētājs, Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc partijas valdes sēdes. Foto: Ieva Leiniša/LETA

"Jaunā Vienotība" (JV) komentārus par piedāvātajiem ministru amatu kandidātiem sola tikai pēc visu pretendentu vārdu nosaukšanas, bet pašlaik vēl nav īstas skaidrības par Jaunās konservatīvās partijas (JKP) izglītības ministra kandidātu.

Kā informēja partijas preses sekretārs Sandris Sabajevs, potenciālo koalīcijas partneru izvirzītos kandidātus JV pagaidām nekomentēšot, jo vērtēšot šo jautājumu tikai tad, kad būs nosaukti visu kandidātu vārdi.

Pašlaik JKP vēl nav nosaukusi tās kandidātu izglītības un zinātnes ministra amatam. Iepriekš JKP līderis Jānis Bordāns pauda, ka uz šo posteni politiskajam spēkam esot četri iespējamie kandidāti - Dagmāra Beitnere-Le Galla, Anita Muižniece, Ilga Šuplinska un Gatis Eglītis. Pats Bordāns varētu būt tieslietu ministra amata kandidāts, bet uz satiksmes ministra amatu varētu pretendēt Tālis Linkaits (JKP).

Partija "KPV LV" darbam Krišjāņa Kariņa (JV) veidotajā valdībā iekšlietu ministra amatam virza Aldi Gobzemu, ekonomikas ministra amatam - Didzi Šmitu, bet labklājības ministra amatam - Ievu Krapāni.

Gobzems kā otrais aiz Bordāna mēģināja veidot valdību, taču nesekmīgi. Kā viens no argumentiem pret Gobzemu kā premjeru tika piesauktas šaubas, vai viņš spēs saņemt pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, kas noteikti ir nepieciešama arī iekšlietu ministram.

JV jau iepriekš pauda, ka ārlietu ministra amatu varētu turpināt ieņemt Edgars Rinkēvičs (JV), savukārt finanšu ministra kandidāti partijai ir vairāki un šis jautājums vēl nav izlemts. Šim amatam tiekot vērtēti vairāki partijas pārstāvji - Jānis Reirs un Arvils Ašeradens, neoficiālās sarunās pauda politiķi.

"Attīstībai/Par!" lēmusi, ka aizsardzības ministra amatam piedāvās Arti Pabriku, kurš būs arī premjera biedrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam - Juri Pūci, bet veselības ministres amatam - Ilzi Viņķeli.

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK uzskata, ka kultūras ministres pienākumus būtu jāturpina pildīt Dacei Melbārdei, par īpašo uzdevumu ministru demogrāfijas jautājumos varētu kļūt Imants Parādnieks, bet zemkopības ministra amatam tiktu virzīts Kaspars Gerhards.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu