Veltījums leģendārā F-1 čempiona Sennas pirmajam titulam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Unikāls McLaren P1 GTR
Unikāls McLaren P1 GTR Foto: McLaren Automotive

McLaren Speciālo uzdevumu nodaļa (McLaren Special Operations jeb MSO) nupat pabeigusi būvēt automobili, kas ir veltījums brazīliešu F-1 pilota Airtona Sennas pirmajam pasaules čempiona titulam, ko viņš izcīnīja pirms 30 gadiem. 

Īpašā McLaren P1 GTR galvenā ārējā dizaina īpatnība ir krāsu kombinācija, kas saistīta ar McLaren ilggadējo sponsoru Formula 1 seriālā. Citiem vārdiem, MSO jaunākais izstrādājums vizuāli ir maksimāli pietuvināts tam MP4/4 bolīdam, kurš Sennam palīdzēja izcīnīt pirmo no viņa trim tituliem.

McLaren norāda, ka īpašo P1 GTR pasūtījis, kāds McLaren kolekcionārs, kurš jaunības gados iedvesmu smēlies tieši no Airtona Sennas. Viņš vēlējies ar šo projektu radīt veltījumu Sennam raksturīgajam perfekcionismam, tādēļ trīs gadu garumā cieši sadarbojies ar MSO, lai taptu auto, kurš būtu paša Sennas cienīgs.

Foto: McLaren Automotive

Mašīnas virsbūves pamatkrāsas ir McLaren Rocket Red sarkanā un Anniversary White baltā. Izskats papildināts ar Sennas zīmola emblēmām, kā arī uzrakstiem Senna, Driven to Perfection un I am not designed to finish 2nd or 3rd...I am designed to win. Tāpat 800 stundas ilgušā krāsošanas darba laikā uz virsbūves uzkrāsoti McLaren tehnisko atbalstītāju nosaukumi, kā arī Sennas tolaik izmantotais starta numurs 12.

Foto: McLaren Automotive

Izmaiņas skārušas arī P1 GTR spēka agregātu. Kādas tieši izmaiņas notikušas 1000 zirgspēkus spēcīgajā GTR hibrīddzinējā, taču, kā izteicies pats mašīnas īpašnieks, rezultāts ir "atbilstoši patīkams" jaudas pieaugums. Lai vai kā, papildus tam par Beco (tā Airtonu dēvēja viņa vecāki) nosauktais auto ieguvis arī jaunus aerodinamiskos virsbūves elementus, kas rada ap 800 kg piespiedējspēku.

Foto: McLaren Automotive
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu